2017-01-19 06:30

SPORT


Trăim sau murim!

 |  21:00
Trăim sau murim!

Etapa a 5-a din Liga Europa programează meciuri infernale pentru echipele româneşti care mai au şanse la primăvara europeană. Şi Vaslui, şi Steaua îşi fac zeci de calcule în cap. Ambele se pot califica încă de diseară, în meciurile cu Lazio, respectiv Schalke, dar la fel de bine pot să şi rateze accederea în optimile competiţiei. Există şi variantele remizelor, însă atunci se stă la mâna rezultatelor adversarelor din grupe. Cert este că ambele formaţii româneşti vor avea din greu de tras pentru a rămâne cu şanse reale pentru calificarea mai departe.

FC VASLUI – LAZIO, ORA 22.05, PRO TV

La Piatra Neamţ treaba e simplă. Cine învinge, merge mai departe. Ambele echipe au câte 5 puncte în clasament, iar o remiză mai mică de 2-2 ar avantaja gruparea antrenată de Viorel Hizo, pentru că în ultimul meci, românilor le-ar sta la îndemână o victorie în deplasare cu FC Zurich pentru a se califica. De partea cealaltă, italienii sunt hotărâţi să tranşeze calificarea încă din această seară, şi de aceea vin cu aproape toate vedetele, mai puţin Matuzalem, Brocchi şi Andre Dias, accidentaţi, dar şi fără Stankevicius, care nu e trecut pe lista UEFA. La rândul lui, Hizo nu se poate baza pe cel mai important jucător al său, brazilianul Wesley, suspendat, însă va avea un aliat de nădejde surpriză. Gerul de la Piatra Neamţ, un aspect cu care sigur oaspeţii nu vor fi obişnuiţi, poate doar românul Ştefan Radu, care are habar de temperaturile foarte scăzute de sub Pietricica.

Formaţii probabile:

FC Vaslui: Cerniauskas – Milanov, Papp, Farkaş, Milisavljevic – Pavlovic, Costin – Adailton, Zmeu, Sânmărtean - Temwanjera

Lazio: Marchetti - Konko, Biava, Diakite, Radu - A. Gonzalez, Ledesma, Lulic - Hernanes - Klose, Cisse

Clasament Grupa D

1. Sporting        9p 6-2

2. Lazio             5p 5-5

3. FC VASLUI  5p  5-6

4. FC Zurich      2p  3-6

Mai sunt de jucat: FC Zurich - FC Vaslui şi Lazio - Sporting (14 decembrie)

SCHALKE – STEAUA, ORA 20.00, PRO TV

Calificarea în primăvara europeană a rămas singurul obiectiv al Stelei în acest sezon. Dacă în campionat sunt la 11 puncte în spatele liderului Dinamo, în Liga Europa, roş-albaştrii păstrează şanse de primăvară europeană, chiar dacă pierd în Germania cu Schalke, însă este obligatoriu ca Maccabi Haifa să nu învingă pe AEK Larnaca. Calculele sunt complicate şi în această grupă, deoarece nici nemţii nu sunt calificaţi matematic şi le trebuie doar o remiză albă în faţa Stelei pentru a fi siguri de accederea în optimile competiţiei. Ilie Stan se confruntă cu obişnuitele probleme medicale. Dacă Tatu, Gardoş, Matei sunt accidentaţi, iar Bălan nu este pe lista UEFA, Tănase şi Prepeliţă au şanse mari să intre în teren ca titulari.

Formaţii probabile:

Schalke: Unnerstall - Uchida, Papadopoulos, Matip, Fuchs - J. Jones, Holtby - Baumjohann, Raul, Draxler – Huntelaar

Steaua: Tătăruşanu – Martinovic, Geraldo, Iliev, Brandan – Bourceanu, Bicfalvi – Prepeliţă, Rusescu, Tănase – M. Costea

Clasament Grupa J

1. Schalke     8p 8-1 2. Maccabi    6p 9-7 3. STEAUA  5p 5-8 4. Larnaca     2p 1-7

Mai sunt de jucat: Steaua - AEK Larnaca şi Maccabi - Schalke (14 decembrie)

Foto: Agerpres


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639266-05-06

TAGURI: steaua, vaslui, meciuri decisive, schalke, lazio, liga europaComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image