2019-01-24 04:31


Trăirile lui Gigi! Patronul Stelei a alternat stările de euforie cu cele de isterie la adresa lui Lăcătuş şi a jucătorilor

 |  17:09
Trăirile lui Gigi! Patronul Stelei a alternat stările de euforie cu cele de isterie la adresa lui Lăcătuş şi a jucătorilor

Steaua e iar “tiki-taka Barcelona” după victoria cu UniversitateaCluj. Lăcătuş e iar cel mai bun antrenor şi nu va fi dat afară, deşi un eşec înfaţa ardelenilor i-ar fi fost fatal. Gigi Becali speră iar la titlu, chiar dacăeste la 10 puncte de liderul Oţelul Galaţi. Finanţatorul din Ghencea va băgaiar milioane în transferuri de jucători, deşi cu o lună în urmă anunţase căpentru a investi în achiziţii echipa trebuie să fie la maximum 5-8 puncte deprimul loc. Sentimentele lui Gigi au fost contradictorii în acest tur de campionat, iar ele au mers practic dintr-o extremă în alta.

“Am avut o înţelegere cu Lăcătuş,că discutăm la finalul turului. Dacă nu vom mai avea şanse la titlu, vom luaalt antrenor, măcar să facă echipă. Dacă vom fi la şase puncte de lider lafinalul turului şi vom fi pe locul trei-patru, atunci continuăm împreună. Dacăterminăm pe locul şapte ne despărţim, chiar dacă suntem la şase puncte delider. Dacă mai ai şase echipe în faţă e greu să le depăşeşti pe toate”, a fostdeclaraţia acidă a lui Becali la finalul partidei pierdute pe teren propriu înfaţa lui Gaz Metan Mediaş.

Uite Lăcătuş, nu eLăcătuş!

Chemat pentru a treia oară la echipă într-un moment demaximă criză, Lăcătuş nu a reuşit să ducă Steaua în fruntea clasamentului. Maimult decât atât, a dus-o în jos. După eşecul de la Galaţi, atunci când “Fiara” afost instalată pe banca tehnică, Steaua se afla pe locul 5, la patru puncte delider, iar în momentul de faţă, roş-albaştrii se găsesc pe locul 7, la 10puncte de primul loc.

După izbânde, Gigi l-a lăudat necontenit pe Lăcătuş,dar şi jocul presatat de echipa pregătită de acesta. Iată câteva dintrefrazele prin care patronul din Ghencea l-a ridicat în slăvi pe tehnician: “Lăcătuşmi-a spus căvrea să ia un titlu cu Steaua, iar eu de asta l-am adus din nou aici. M-aîncântat tot la Lăcătuş. A găsit formula cea mai bună pentru lotul pe care îlare la dispoziţie. Am demonstrat că suntem o echipa mare după victoria cuPandurii. Nu l-aş fi dat pe Lăcătuş afară nici dacă pierdeam la Târgu-Mureş. Nuse mai pune problema să schimb antrenorul acum, mai ales că nu suntem atât dedeparte de formaţiile importante din faţa noastră. Pe Oţelul nu-i iau încalcul. Ei au prima şansă după clasamentul de la ora actuală, dar tot Steaua valua campionatul. Am jucat din nou ca tiki-taka Barcelona. A fost cel mai prostan, dar care s-a încheiat bine. Sunt destul de mulţumit, pentru că încă suntemacolo în faţă”.

Înschimb, după eşecuri lamentabile sau evoluţii modeste, Gigi Becali a luat focşi şi-a lansat tirul de acuzaţii la adresa lui Lăcătuş: “La Bistriţa nu am avutnici o perspectivă. N-am jucat absolut nimic. Nu o luaţi ca un atac, dar e mânaantrenorului, el trebuie să motiveze echipa. Ai două loturi. Când echipa eobosită, nu ai spectatori, e vorba de antrenor. E vorba de valoare, dacă aivaloare faci echipa să câştige. Nu sunt supărat doar pe jucători şi pe antrenornu. A antrenat tata? Sunt supărat pe toţi. Alţii, gata, păi e posibil aşa ceva?Să te bată Gaz Metan acasă?”.

Jucătoriisunt demenţiali, jucătorii sunt panarame!”

PatronulStelei nu s-a dezminţit nici când a fost vorba despre jucători. După prestaţiiledin Liga Europa, dubla cu Rapid sau ultimul meci cu Universitatea Cluj, laudeleau venit la foc automat: „Apostol şi cu Tănaseau fost demenţiali. Ricardo este cel mai bun mijlocaş din România. Bănel aînceput să aibă combinaţii braziliene, i-a intrat în reflex. Nu am cum să critic pe nimeni pentru căechipa a jucat excelent. Amobservat o schimbare în bine la jucători. S-a văzut că Steaua poate câştiga şifără Bogdan Stancu. Am făcut ce am vrut cu Liverpool. Am jucat ce am vrut. Tănase este celmai de rasă fotbalist din campionatul României, poate juca la tiki-takaBarcelona. Ca să-l încurajez pe Anghelovînainte de meciul cu Napoli îi zic că îi prelungesc contractul cu încă douăsezoane. După meci, mai vedem!”.

După înfrângerile dureroase înschimb, jucătorii au fost practic desfiinţaţi. Iar principalii vizaţi au fost fotbaliştiitransferaţi de la Urziceni. Din această cauză, Iulian Apostol a preferat să-şirezilieze contractul cu gruparea roş-albastră, deoarece nu a mai suportatapostrofările patronului. “Celmai mult m-a supărat Apostol, păi ce facem, talente pe teren? El i-a făcutcadou meciul lui Dinamo. L-am văzut aşa şi în meciul cu Sportul. Păi ce e asta?Nu tu determinare, nimic. Probabil că este vorba de un complex de inferioritatepe care îl are sau poate se crede prea bun. Are figuri de şmecher, că e laechipa naţională. A dat pase numai la adversar, dar el are figuri de Maradona. Bilaşco... când mă gândesc la el, îmi pare rău căam luat jucătorii de la Urziceni. Am mai făcutprostii, dar asta a fost cea mai mare. La iarnă o să dau câţiva jucători afară. Să se ducă la echipa a doua sau să pleceliberi şi să fie sănătoşi. Am dat milioane pe ei, dar să fie sănătoşi, îi dauafară! Cinci-şase, afară. Ricardo m-adezamăgit, a fost lent. Joacă tată fotbal, că altfel te trimit înapoi înBrazilia! Dacă nu, la echipa a doua. Cum să iei titlu? Care titlu? Îliei când ai echipă, când n-ai... Asta e echipă? Nu mă interesează la ce se maibate Steaua. Când eşti fotbalist intri, joci, ai 2-0 şi gata. Când eştipanaramă, eşti panaramă, stai pe teren, dai două pase greşite şi cu asta basta.Sunt supărat pe toată lumea”, au fost doar câteva din vorbele de duh ale luiGigi Becali la adresa jucătorilor în această toamnă.

Săptămânaviitoare vine meciul decisiv cu Napoli din Liga Europa şi, în cazul unuieventual eşec, va urma cu siguranţă un nou şir de acuze, apostrofări şi jigniriale lui Becali. Singura şansă a lui Lăcătuş şi a jucătorilor este să dea totulîn acest meci şi să scoată mult visata remiză, ce le este suficientă pentruaccederea în primăvara europeană. Calificare ce ar putea reprezenta un vot deîncredere al patronului pentru tehnician şi mulţi dintre fotbaliştii actuali aiStelei.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638951-11-24

Mai multe imagini:
Trăirile lui Gigi! Patronul Stelei a alternat stările de euforie cu cele de isterie la adresa lui Lăcătuş şi a jucătorilor
zoom
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiriloading...