2018-10-15 22:51


TRANSFER. Costel Gâlcă îl vrea neapărat pe Florin Andone la Espanyol

 |  18:42
TRANSFER. Costel Gâlcă îl vrea neapărat pe Florin Andone la Espanyol
Florentin Dincă

Florin Andone nu mai vrea să rămână nici în ruptul capului la Cordoba, în Segunda Division. Autor a şapte goluri în ultimele nouă meciuri pentru echipa sa, internaţionalul român a devenit foarte atractiv pentru multe cluburi din prima ligă iberică. Dacă Sevilla sună cel mai bine, poate chiar şi Malaga, ultima intrată în cursă şi cu cele mai amri şanse de a obţine semnătura sa este Espanyol Barcelona, acolo unde Costel Gâlcă l-a trecut în fruntea listei cu achiziţii din această perioadă de mercato.

TRANSFER. Costel Gâlcă îl vrea neapărat pe Florin Andone la Espanyol
zoom
Rămasă în vară fără două guri de foc, Christian Stuani şi Sergio Garcia, Espanyol vrea să cumpere cel puţin două vârfuri în această iarnă, iar Andone este unul printre numele vehiculate cu insistenţă. Cu un singur atacant de clasă în lot, pe numele său Felipe Caicedo, Gâlcă a resimţit din plin impotenţa în ofensivă din ultimele două jocuri (0-2 cu Sevilla şi 0-0 cu Barcelona). La finalul remizei scoase în faţa campioanei Spaniei, tehnicianul român admitea că echipa sa a fost agresivă, dar mai are mult de lucrat în ofensivă, acolo unde practic nu prea a existat. Însă e sigur că nici nu are cu cine. Iar pentru asta a lansat deja o directivă spre conducerea clubului pentru transferul rapid a doi atacanţi de valoare.

Clauza buclucaşă

Atacantul tricolor va fi greu însă de transferat, dar nu şi imposibil. Şi asta deoarece, la începutul verii trecute, când românul impresiona în doar câteva luni în Primera Division, oficialii Cordobei îi fixau fotbalistului o clauză eliberatorie aberantă. Şase milioane de euro este preţul pentru care Andone o poate părăsi pe echipa care se află în fruntea ierarhiei din eşalonul secund, al egalitate cu Alaves. Oamenii din conducerea lui Cordoba sunt conştienţi şi ei că nimeni nu va plăti atâţia bani pentru internaţionalul român, chiar dacă, pe de altă parte, nici ei nu vor să renunţe la principalul om de gol al echipei. Iar obiectivul e unul singur – revenirea după doar un an în prima ligă.

L-au vrut şi în vară

Jurnaliştii de la El Mundo Deportivo au dezvăluit în luna mai 2015 că românul ar fi parafat încă de la acea vreme un precontract cu Espanyol Barcelona, echipă pe la care de-a lungul timpului s-au perindat Florin Răducioiu, Costel Gâlcă, Cătălin Munteanu, Gabriel Torje şi Claudiu Răducanu.  În ciuda faptului că Andone mai are contract încă un an şi jumătate cu Cordob,a oficialii echipei se grăbesc să-l vândă, pentru a nu-l pierde liber de contract în iarna viitoare, mai ales că şi forma sa actuală îl recomandă pentru un transfer pe bani “frumoşi”. Însă în nici un caz pe şase milioane de euro, ci undeva pe la jumătate, acolo unde este evaluat în momentul de faţă pe site-urile specializate în transferuri de jucători. Ziariştii spanioli au scris în primăvara trecută că internaţionalul român s-a întâlnit cu Oscar Perarnau, directorul sportiv al lui Espanyol, şi ar fi bătut deja palma pentru un contract pe patru ani. Nici salariul propus şi atunci şi acum de şefii lui Espanyol nu este deloc de neglijat – 40.000 de euro lunar, faţă de cele câteva mii de euro lunar pe care le primeşte actualmente la Cordoba.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-01-05

TAGURI: costel galca, florin andone, espanyol, transfer
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
loading...