2016-12-11 12:00

SPORT


Tunurile pe Anja! Înfrângerea ruşinoasă cu Itxako au tulburat serios apele la Oltchim Rm. Vâlcea

 |  19:29
Tunurile pe Anja! Înfrângerea ruşinoasă cu Itxako au tulburat serios apele la Oltchim Rm. Vâlcea
StarulAnja Andersen a venit în urmă cu doar 10 zile pe banca tehnică a lui Oltchim şideja simte primele şocuri “made in România”. După victoria de săptămâna trecutăobţinută cu forcepsul în faţa lui Buducnost, în prima etapă din LigaCampionilor, scor 21-20, a venit înfrângerea umilitoare şi neaşteptată dinSpania, cu Itxako, scor 25-26. Atât i-a trebuit antrenoarei daneze, care a fostluată în colimator de şefii campioanei României. Nu am înţeles nimic din ce am jucat, dar ştiusigur că e nepermis să pierzi un meci pe care l-ai condus la 6 goluri şi pecare l-ai avut în mână. Nu îmi aduc aminte de vreun meci în care să conducem lao asemenea diferenţă în ultimul sfert de oră şi să-l pierdem. Au fost preamulte ratări pe final pe care eu unul nu le înţeleg”, a spus vizibil afectatpreşedintele clubului, Ioan Gavrilescu.

A bulversat jucătoarele

Oficialul susţine că antrenoarea nordică este vinovata principală pentruînfrângerea lamentabilă cu Itxako. El o acuză pe Anja Andersen că le-a ameţitpe jucătoare, punându-le să evolueze pe posturi inedite, iar din această cauză elenu mai dau randamentul scontat. Gavrilescu se referă în special la CristinaNeagu, declarată cea mai bună jucătoare din 2010, care altădată era principalamarcatoare a echipei, iar acum a ajuns să înscrie un singur gol, pe finalulpartidei, deoarece este folosită mai mult la construcţie decât la finalizare.Conducătorul vâlcencelor a taxat-o pe Andersen şi din cauza tacticiidefectuoase folosite de aceasta, din care pivoţii sunt “săriţi din schemă”, în trecut, fetele de pe semicerc fiindpunctele forte ale formaţiei. Plătită regeşte la Vâlcea cu peste 200.000 deeuro pe an, Anja Andersen nu va avea nici o scuză dacă va rata cu Oltchimcalificarea în semifinalele Ligii Campionilor, chiar dacă conducătorii clubuluii-au fixat de abia la anul obiectivul de a câştiga cel mai important trofeuintercluburi din handbalul european.

De la extaz la agonie!

Meciul cu Itxako a avut o desfăşurare halucinantă. După un început bun,în care am condus constant la două goluri diferenţă, gazdele au echilibratjocul, dar şi scorul pe tabela de marcaj. Totuşi, cu Ada Nechita şi turcoaicaOzel în mare formă, Oltchim a pus stăpânire pe dispută şi a intrat în avantajla pauză, scor 14-10, şi nimic nu anunţa ce avea să se întâmple în partea adoua. Mai mult decât atât, româncele au pătruns în teren extrem de motivatedupă pauză, iar în minutul 40 au condus chiar şi la şase goluri, scor 18-12. Deaici însă începe coşmarul pentru Oltchim, care până la finalul partidei a fostde nerecunoscut. Dacă în meciul cu Buducnost, portăriţa Talida Tolnai a fostde netrecut, acum nici ea nu a putut stopa iureşul ibericelor. Cu 7 minuteînainte de final vâlcencele mai aveau doar un gol avantaj, scor 23-22, şi aşas-a mers până în minutul 59, atunci când tabela arăta 25-24 pentru Oltchim. Auurmat două atacuri ratate ale noastre, iar gazdele au dat lovitura de graţie cu5 secunde înainte de sfârşitul partidei.

În opinia lui Ioan Gavrilescu, eşecul din Spania o poate costa pe Oltchimcalificarea în semifinalele Ligii Campionilor: “Poate sunt prea multe jucătoarecu experienţă la mijloc, dar nu aveam voie să ratăm victoria. Credeam, la unmoment dat, că putem bate şi la 10 goluri diferenţă la cum se desfăşuraulucrurile. Sper să nu am dreptate, dar această înfrângere ar putea însemnaratarea calificării mai departe”.

Oltchim a rămas cu două puncte în clasamentul grupei, după victoria dinprima etapă cu Buducnost, iar următoarele două meciuri le va disputa pe terenpropriu, cu Krim (20 februarie) şi Itxako (6 martie). Alte rezultate în afara victoriilor ar compromitemult şansele vâlcencelor de calificare. Ultimele două dispute ale lui Oltchimvor avea loc în deplasare, cu Buducnost (13 martie) şi Krim (19martie). Primele douăechipe din grupă se vor califica în semifinalele competiţiei.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639237-04-15Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image