2018-12-13 06:59


Turcia spune adio Marelui Premiu de F1?!

 |  14:01
Turcia spune adio Marelui Premiu de F1?!

MarelePremiu al Turciei, una dintre cele mai accesibile curse pentru fanii români aiMarelui Circ, este în pericol de a nu se mai desfăşura în 2012, din cauzaneînţelegerilor financiare dintre organizatori şi Bernie Ecclestone,administratorul drepturilor comerciale ale Formulei 1.

Formula 1 îşi ia la revedere de la Istanbul”, a scris,joi, cotidianul Haberturk, în timp ce Hurriyet îl citează pe preşedinteleCamerei de Comerţ a oraşului de pe Bosfor, Murat Yalcintaş, care a afirmat căguvernul turc a refuzat să plătească o sumă dublă - de la 13 milioane de dolariîn prezent până la 26 de milioane în 2012 - pentru organizarea cursei, aşa cuma solicitat Ecclestone.

Comentândacest subiect pe Twitter, Yalcintaş a scris: Se pare că Istanbulul nu va mai găzduiFormula 1 anul viitor. Guvernul a considerat această sumă ca fiind prea mare şiprobabil că nu o va plăti. Acesta este motivul pentru care cursa nu va mai avealoc”.

Circuituldin apropierea Istanbulului este unul dintre cele mai apreciate de piloţii deFormula 1. Mulţi dintre aceştia îl consideră cel mai spectaculos circuit dintrecele noi, realizate de germanul Herman Tilke.

Totodată,Marele Premiu al Turciei este competiţia cea mai accesibilă pentru faniiFormulei 1 din Balcani, în special prin prisma preţurilor mici la bilete.Într-o ierarhie a celor mai ieftine bilete pentru cursele de Formula 1, MPTurciei ocupă poziţia secundă, după Malaysia.

Cutoate acestea, în ultimii ani, competiţia găzduită de Istanbul Park aînregistrat încasări reduse, estimându-se că Grand Prix-ul turc, organizatprima dată în 2005, ar fi fost în pericol chiar şi în cazul în care Ecclestonen-ar fi cerut bani mai mulţi pentru a păstra cursa în calendarul F1.

Ediţiadin acest an a Marelui Premiu al Turciei este programată în 8 mai.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639243-11-28
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
loading...