2019-03-24 03:30


Un VETERAN al naționalei spune ADIO carierei. Elogii de la Mircea Lucescu

 |  12:34
Un VETERAN al naționalei spune ADIO carierei. Elogii de la Mircea Lucescu

Un fundaș cu 113 prezenţe în echipa naţională, a anunţat, miercuri, că se retrage din activitatea competiţională, la vârsta de 37 de ani. Da, e vorba de Răzvan Raț, care în primăvară s-a amăgit revenind în fotbalul românesc, la ACS Poli Timișoara, echipă cu care a retrogradat în liga secundă.

"Cred că e cazul să pun punct. Îmi e foarte greu să-mi găsesc motivaţia şi cred că e mai bine aşa. Sunt într-un moment în care cred că trebuie să mă retrag. Cel mai mare regret e că nu am fost la un campionat mondial. Am fost la foarte multe campanii, dar am reuşit doar două calificări la Euro. Sunt foarte mândru de ce am realizat până în acest punct. Evident că se putea şi mai mult", a declarat Raţ l Digisport.

Răzvan Raţ a evoluat în cariera sa la Rapid, FCM Bacău, Şahtior Doneţk, West Ham United, Paok Salonic, Rayo Vallecano şi ACS Poli Timişoara.

"Mă aşteptam să mai joace, fizicul lui permitea asta, experienţa îi permitea să fie un lider. Nu e uşor, eu am scris în cartea mea din 1981 şi o pagină despre ce înseamnă să te retragi. Mâine nu va şti ce va face şi vor începe preocupările. Va trece această perioadă şi îşi va găsi locul în fotbal. Sigur că va rămâne în fotbal, are ce transmite celor din fotbal. E păcat ca experienţa acumulată să nu o împărtăşească în ceea ce va face. I-am schimbat locul pe teren, era un vârf de atac, la 15 ani avea forţă, viteză, dar mi-am dat seama că nu e vârf, l-am retras spre mijloc şi apoi a avut o carieră extraordinară ca fundaş stânga. La început a fost mai greu, lăsa spaţiu între el şi fundaşii centrali, apoi n-au mai fost probleme. L-am mai certat, nu se putea altfel. La începuturile mele la Şahtior, când făceam observaţie, doar românii îmi răspundeau. Răzvan a rezistat mai mult decât ceilalţi, de aceea şi cariera extraordinară pe care a avut-o la Şahtior", a declarat la DigiSport fostul antrenor al lui Raţ de la Şahtior Doneţk, marele Mircea Lucescu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-07-18

TAGURI: razvan rat, retragere, fotbal, adio, cariera, lucescu
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
loading...