2017-01-23 20:57


''Unirea a fost farmecul Ligii I''. Octavian Grigore, antrenorul care în turul campionatului le-a învins pe Steaua şi pe Dinamo, deplânge soarta ialomiţenilor

 |  18:32
''Unirea a fost farmecul Ligii I''. Octavian Grigore, antrenorul care în turul campionatului le-a învins pe Steaua şi pe Dinamo, deplânge soarta ialomiţenilor
Cu Octavian Grigore pe banca tehnică, Unirea Urziceni areuşit în tur să învingă Steaua, Dinamo şi să ţină în şah Poli Timişoara. Acum,vicecampioana en-titre abia a reuşit să realizeze baremul de 25 de puncte.Liber de contract, antrenorul susţine că formaţia ialomiţeană a reprezentat înultimii ani „farmecul fotbalului” în Liga 1.

Puterea: Ce face antrenorul care a învins Steaua şi Dinamo?

Octavian Grigore: Aşteaptă noi provocări. Am încheiatdefinitiv conturile cu Unirea Urziceni şi aştept finalul campionatului atuncicând vor avea loc schimbări la nivelul băncii tehnice. La Unirea am înţeles căsprijinul nu va mai fi la fel şi am decis împreună să ne despărţim în modamiabil.

Aţi urmărit parcursul Unirii din acest retur?

Normal, am rămas ataşat de această echipă. E clar că nu maiai rezultate când condiţiile nu mai fac faţă cerinţelor din Liga 1. Eu am avutnoroc că în lot mai rămăseseră 6 jucători care au luat titlul şi aşa amîncropit un grup unit. Oricum, Unirea merită aplauze pentru că dintr-un oraşatât de mic a apărut echipa care a obţinut cele mai multe puncte în grupeleLigii Campionilor dintre cele româneşti.

Unde s-a rupt acest vis al Urziceniului?

În momentul în care s-a renunţat la o mare parte dintrejucători. Unirea Urziceni a fost farmecul Ligii 1. S-a demonstrat că o echipămică se poate bate oricând cu granzii. Este un precedent în România. S-ademonstrat acolo unde există un proiect pe termen lung şi unde existăseriozitate, pot apărea şi rezultate remarcabile.

Până la urmă s-a dovedit un dezavantaj că provine dintr-un orăşel?

Acum depinde cum vedem lucrurile. Dar cert este că înoraşele mari, altfel e atmosfera. Suporterii sunt mult mai mulţi. La Urziceni afost ambiţia domnului Bucşaru. Banul poate decide totul. Dacă îi investeştibine, atunci ai şi rezultate indiferent în ce oraş. Dar uitaţi-vă şi la oraşemari. Iaşi, Constanţa, Piteşti, unde nu mai există fotbal la nivel înalt.

Ultimul antrenor care a promovat Petrolul

Jucător de legendă al Petrolului Ploieşti, formaţie undea evoluat timp de aproape trei decenii neîntrerupt, de numele lui OctavianGrigore se leagă şi ultimul rezultat important din istoria clubului prahovean.La capătul sezonului 2002-2003, galben-albaştrii, cu Grigore la timonă, reuşeauultima promovare în Liga I. Acum, sub comanda lui Valeriu Răchită, echipa are onouă şansă uriaşă, fiind pe primul loc în Seria a II-a cu patru etape înaintede final. “Atunci, din păcate, s-avândut locul Oţelului. Reuşisem o treabă foarte bună. Ploieştiul poatedemonstra anul acesta prin Petrolul că rămâne un centru fotbalistic important.M-aş bucura mult să promoveze. Am urmărit ultimele meciuri şi publicul estefantastic”, ne-a mai spus Grigore, locul 9 în topul fotbaliştilor cu celemai multe meciuri în istoria Ligii I, cu 441 de prezenţe.

Bunurile Unirii, scoase la licitaţie

Cu datorii imense către bugetul de stat, Unirea Urzicenieste în faliment odată cu retrogradarea în Liga a II-a. Fiscul a scos miercurila licitaţie mai multe bunuri ale clubului, însă nimeni nu s-a prezentat pentrua cumpăra, printre altele, porţile de fotbal, tabela de marcaj, sistemul deturnicheţi sau sistemul de supraveghere video. Suma totală se cifrează în jurula 500.000 de lei. Instalaţia de nocturnă a fost vândută deja grupării ConcordiaChiajna. La următoarea licitaţie, preţurile vor scădea cu 25%.

OCTAVIAN GRIGORE:

15 iulie 1964 (Urlaţi - Prahova)

Post: fundaş central

Carieră: Petrolul Ploieşti (1974-2000)

Meciuri – goluri în Liga I: 441 – 52

Meciuri – goluri cupele europene: 6-0

Performanţe: Cupa României (1995)

Antrenor carieră: Petrolistul Boldeşti (2000-2002), PetrolulPloieşti (2002-03, 2006-07, 2007- 08), Unirea Urziceni (2003-2004, 2010),Internaţional Piteşti (2004-2005), FCM Târgovişte (2006), Chimia Brazi (2007),Ştiinţa Bacău (2008-2009)


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639246-09-24Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image