2018-12-11 08:51


Urziceni, tu pentru cine joci? Fosta campioană a României are evoluţii ciudate în returul campionatului

 |  19:09
Urziceni, tu pentru cine joci? Fosta campioană a României are evoluţii ciudate în returul campionatului
A făcut cinste României în Liga Campionilor, a fostsurpriza fotbalului românesc în ultimele decenii, iar acumtrupa ialomiţeanăse îndreaptă cu paşi foarte repezi spre liga secundă, acolo de unde a venitacum cinci ani. Dezintegrată de Dumitru Bucşaru în vara anului trecut, atuncicând omul de afaceri a decis să nu mai investească sume importante în echipă,Unirea Urziceni s-a resemnat cu gândul că va părăsi în acest sezon prima scenăa fotbalului românesc. Bizar este că în acest retur, trupa din Bărăgan pare săîşi dea sufletul în unele partide, iar în altele să se plimbe pe teren. Maimult decât atât, tehnicianul Marian Pană schimbă radical primul “11” de laetapă la etapă, elocvent fiind meciul din Ghencea, în care acesta a preferat săarunce în teren jucători tineri şi foarte tineri, mulţi dintre ei fărăexperienţă, care au avut soarta mielului de Paşte în faţa Stelei.

Nu m-a interesatmeciul cu Steaua

Panăchiar a recunoscut senin la finalul jocului pierdut cu 5-0 în Ghencea că nu l-ainteresat acest meci, pentru el, targetul principal fiind disputa din rundaviitoare, pe teren propriu cu Oţelul, adică echipa care este în frunte şi careeste în luptă, măcar teoretic, cu Steaua pentru un loc de campioană, chiar dacăîntre cele două echipe este o diferenţă mare de puncte: “Nuam crezut că vom obţine nici măcar un egal în Ghencea. Nu m-a interesat meciulcu Steaua, important este meciul de acasă cu Oţelul, de aceea am menajat maimulţi jucători”. Tehnicianul ialomiţenilor a păstrat în formula destart doar patru jucători dintre cei care au început meciul de la Vaslui,dispută în care echipa sa a luptat eroic 80 de minute, însă a cedat pe final,după două execuţii de excepţie ale lui Sânmărtean şi Adailton. Dacă în meciuldin Moldova, la Unirea au apărut Blay, Mera, Pădureţu, Apostol sau Rusescu, lapartida contra Stelei cei enumeraţi au luat loc pe bancă sau chiar nu au făcutparte din lot. “I-ammenajat pe Apostol şi Pădureţu, aveau trei cartonaşe galbene şi erau în pericolde suspendare. Primul era şi accidentat la spate, iar al doilea avea problemeîn familie. Am dat şansa unor tineri, care însă m-au dezamăgit. O să vedem acumcu Oţelul dacă am sacrificat bine acest meci. Spre surprinderea multora, o săcâştigăm partida cu Oţelul şi vom păstra şanse să ne salvăm de la retrogradare”, a explicat Pană.

Şi cu “U” Cluj a făcut la fel!

Jocul ciudat cu Steaua nu este primul făcut de Unireaîn acest retur. Elevii lui Marian Pană au evoluat la fel şi în runda a 21-a,contra Universităţii Cluj. Tehnicianul a preferat să nu îi folosească pecăpitanul Epaminonda Nicu, Pădureţu, Apostol, iar în locul lor să îi introducăpe anonimii Teuşan, Scărlătescu, şi Marcu. Şi chiar dacă au condus în acel mecide două ori pe tabela de marcaj, toată lumea a avut impresia că ialomiţenii nus-au omorât cu firea în cea de-a doua parte a meciului, în care ardelenii aurevenit spectaculos şi au învins cu 4-2.

Ceea ce este interesant ar fi că în retur Unirea şi-adat sufletul cu Rapid, Tg. Mureş şi FC Braşov, şi au evoluat circumspect deslab cu “U” Cluj şiSteaua, două echipe care au ajutat cu fotbalişti Urziceniul în acest sezon.Gigi Becali i-a trimis în Bărăgan pe Mustaţă, Onicaş, Muzac, Toşca sau Lupu, întimp ce Florian Walter a sărit şi el în ajutor în această iarnă şi i-a oferitpe Teuşan, Buşcă, Ţene, Marcu şi Tobă.

Urmează Dinamo...

Dacăîn următorul meci, Marian Pană a promis că echipa sa va muri pe teren contraOţelului, este de urmărit ce vor juca ialomiţenii pe terenul lui Dinamo, înetapa a 26-a. Clubul din Ştefan cel Mare, aidoma Stelei şi Universităţii Cluj,a ajutat şi ea Unirea cu mai mulţi jucători în pauza de iarnă. Curcă, Homei şiScărlătescu au luat drumul Urziceniului după ce Ioan Andone a considerat că aceştianu intră în planurile sale la Dinamo.

Primul 11” al Unirii în retur:

Etapa 19, Rapid - Unirea Urziceni 1-0

Curcă- Mustaţă, E. Nicu, Mera, Senin -Pădureţu, Onicaş, I. Apostol, Muzac, Toşca - Rusescu.

Etapa 20, Unirea Urziceni – FCM Târgu Mureş 0-1

Cernea- Homei, E. Nicu, Mera, Lupu – Padureţu, Muzac, Apostol, Onicaş, Senin -Rusescu.

Etapa 21, Universitatea Cluj – Unirea Urziceni 4-2

Curcă- Homei, Teuşan, Mera, Lupu - Scărlătescu, Marcu, Onicaş, Senin - Rusescu, Mihalcea.

Etapa 22, Unirea Urziceni – FC Braşov 1-1

Curcă– Blay, E. Nicu, Mustaţă, Homei - Tobă,Apostol, Buşcă, Toşca - Mihalcea, Rusescu. Etapa 23, FC Vaslui –Unirea Urziceni 2-0

Curcă - Blay, E. Nicu, Mera, Toşca - Pădureţu, Scărlătescu, Muzac, Tobă -Apostol, Rusescu.

Etapa 24, Steaua –Unirea Urziceni 5-0

Curcă– Buşcă, M. Ioniţă, E. Nicu, Ţene - Teuşan, Muzac - Tobă, Marcu, Senin -Mihalcea.

Cu cine mai are dejucat Unirea:

Et.25 - Oţelul (acasă)

Et. 26 - Dinamo (deplasare)

Et. 27 - Gloria (acasă)

Et. 28 - Gaz Metan (deplasare)

Et. 29 - CFR Cluj (acasă)

Et. 30 - Craiova (deplasare)

Et. 31 - Brăneşti (acasă)

Et. 32 - Timişoara (deplasare)

Et. 33 - Astra (acasă)

Et. 34 - Sportul (deplasare)


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639243-05-27
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
loading...