2018-12-13 04:06


VASILE CÎTEA, NOUL ŞEF DE LA BOX. Mihai Craiu şi Marian Simion s-au retras, în timp ce Mihai Lauruc nu a avut nici o şansă

 |  18:18
VASILE CÎTEA, NOUL ŞEF DE LA BOX. Mihai Craiu şi Marian Simion s-au retras, în timp ce Mihai Lauruc nu a avut nici o şansă
Florentin Dincă

Cu doar o zi înainte de alegeri au existat patru candidaţi care luptau pentru şefia Federaţiei Române de Box: Mihai Craiu, Vasile Cîtea, Marian Simion şi Mihai Lauruc. Primul s-a retras şi nici nu a fost prezent ieri la scrutin şi, cum era de aşteptat, şi-a îndemnat susţinătorii să-l voteze pe Vasile Cîtea. Marian Simion a decis şi el să spună pas chiar în timpul Adunării Extraordinare, iar lupta finală s-a dat practic în doi. Cîtea a ieşit clar câştigător, cu 88 de voturi, în timp ce Lauruc nu a adunat decât 38 de voturi. Cel mai probabil, Mihai Craiu va face parte din echipa lui Vasile Cîtea, şi va fi din nou preşedinte de onoare al federaţiei.

''Cei doi candidați care s-au retras și-au îndreptat voturile către mine. Postul de președinte al federației de box este o mare responsabilitate. Va fi o muncă imensă, dar sper să fie unitate și stabilitate financiară. Îmi pare rău că s-a afirmat existența unei devalizări la federație. Adevărul e că am avut un management prost. Mă voi baza pe oamenii din echipa mea. La federație o situație proastă, dar avem rezultate bune pe plan sportiv, spre exemplu, un sportiv este calificat la Olimpiadă și mai sunt șanse pentru alți 3-4", a declarat Cîtea, citat de la Mediafax, cel care a fost vicepreşedintele FR de Box, însă a demisionat din funcţie în iunie 2015.

Atac la Obreja şi la Doroftei

Noul preşedinte i-a luat în colimator pe ultimii doi şefi de la box, Rudel obreja şi Leonard Doroftei. Dacă despre Obreja, Cîtea susţine că a făcut o greşeală care a costat enorm FR de Box în urmă cu câţiva ani, despre mandatul Moşului el spune că a fost plin de “sabotări”. "Rudel Obreja, cu poziția lui înaltă la Federația Internațională, putea să ne ajute, dar a făcut o greșeală care a costat federația. La rândul lui, Leonard Doroftei atât a putut. Am fost de vină noi că ne-am pus baza în el. Credeam că vom face o echipă bună bazată pe încredere și nu vor exista sabotări. Dar acest lucru nu s-a întâmplat", afirmă Cîtea, care adaugă că, în cazul în care nu va da randament în fruntea federaţiei, se va da la o parte, nu ca alţii care au ţinut morţiş de scaun: “Fiecare naș își are nașul. Eu sper să am luciditatea ca atunci când nu voi mai corespunde, nu îmi doresc să vină acest moment, să pot face pasul înapoi. Eu nu mă agăț ca pisica de burlan și nu este foarte important ca în dreptul numelui meu să fie scrisă funcția de președinte”.

Datorii de peste 2.000.000 de lei

Federaţia Română de Box se confruntă de ceva timp cu probleme financiare grave. Din cauza datoriilor acumulate în ultimi ani are conturile blocate, dar şi finanţările din partea Ministerului Tineretului şi Sportului. "Eu sper să facem plăţile către ANAF şi să deblocăm conturile, iar apoi să aducem bani în federaţie ca să ne putem plăti datoriile", a încheiat Cîtea. Conform raportului prezentat de ministrul Elisabeta Lipă, FR de Box are de returnat 213.000 de lei către minister, plus 8.000 de lei penalităţi. Potrivit raportului prezentat de angajaţii federaţiei de box, datoriile totale se ridică la 1.250.000 de lei datorii, iar forul este implicat în 13 litigii în instanţă prin care i se solicită daune de 900.000 de lei.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-01-14

TAGURI: vasile citea, box, alegeri
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
loading...