2017-01-24 05:06


VIDEO: Brazilia – România, scor 1-0, într-un meci amical. Ronaldo s-a retras după ce s-a duelat cu Papp şi Bourceanu

 |  13:23
VIDEO: Brazilia – România, scor 1-0, într-un meci amical. Ronaldo s-a retras după ce s-a duelat cu Papp şi Bourceanu
Naţionalade fotbal a Braziliei, la meciul de retragere al lui Ronaldo, a învinsselecţionata României cu scorul de 1-0 (1-0), marţi, la Sao Paulo, într-un meciamical.

Lacapătul unui meci dominat de gazde, tricolorii au pierdut onorabil, după golulmarcat de Fred (22), având totuşi o bară, prin Mureşan (25). Brazilia a pus presiune pe apărarea noastră încă de la primele mingi şi ar fiputut beneficia de un penalty în min. 4, când Bourceanu l-a faultat pe Jadsonla limita careului, dar arbitrul a scos lovitură liberă în afara suprafeţei depedeapsă. Un minut mai târziu (5), voleul lui Lucio era respins de Tătăruşanu.Neymar a pătruns excelent (12), dar şutul său a trecut peste poartă din poziţieexcelentă. Maicon a trimis în faţa porţii (20), dar Robinho a reluat în plasalaterală. Selecao a deschis scorul în minutul 22, după o serie de greşeli aleapărării noastre: Neymar a fost găsit liber în careu, a centrat în faţa porţiigoale şi Fred a îndeplinit o simplă formalitate: 1-0. Tricolorii au avut şansa egalării la numai trei minute, când Gabi Mureşan atras în bară transversală din lovitură liberă de la 33 de metri (25). Robinho (27), destul de liber în careu, a avut şansa de a mărit diferenţa, dara tras slab şi Tătăruşanu a prins. În minutul 31, a intrat pe teren celebrul Ronaldo, sărbătoritul zilei, la celde-al 98-lea meci în echipa naţională a Braziliei, pentru care a marcat 62 degoluri. Golgheterul all-time al Cupei Mondiale (15 goluri în 19 jocuri) a avuttrei oportunităţi de a marca la meciul de retragere, dar Tătăruşanu s-a opus îndouă rânduri (36, 42), iar Ronaldo a greşit şutul în minutul 40. Torje l-a lansat bine pe Surdu în careu, dar acesta e fost blocat (37), la unadintre puţinele acţiuni ofensive ale neexperimentatei formaţii a României. O altă ocazie ratată de gazde în prima repriză a fost cea a lui Lucio (37),care a tras periculos din apropiere. În partea secundă, tricolorii au mai echilibrat disputa şi, chiar dacă nu aupus în pericol poarta gazdelor, au ţinut echipa Braziliei mai departe debuturile lui Tătăruşanu. Selecao a avut totuşi ocazii, de gol: Andre Santos(53), care a tras din unghi peste poartă, apoi Râpă a respins din faţa porţiila un contraatac al Braziliei (56), după care Tătăruşanu s-a remarcat laşuturile lui Nilmar (63) şi Neymar (64). La una dintre puţinele noastre acţiuni ofensive, Alexe (74) a fost devansat deportar, la centrarea lui Torje. Thiago Neves (80) a tras peste poartă din careu, Nilmar (82) a fost şi elaproape de gol, profitând de indecizia lui Gardoş, dar şi Torje a avut o ocaziebună de egalare, în min. 87, când şutul său de la circa 24 de metri a fostrespins de portar. Pentru Brazilia, în afara prilejului retragerii lui Ronaldo, meciul a contat şiîn cadrul pregătirilor pentru Copa America (1-24 iulie), care va avea loc înArgentina. România va mai juca un amical în America de Sud, pe 11 iunie, cu Paraguayul, laAsuncion.

Brazilia: Victor - Maicon, Lucio (Luizao '71), DavidLuis, Andre Santos - Elias, Sandro (Lucas '60), Fred (Ronaldo '30, Nilmar '45)- Robinho (Lucas da Silva '66), Neymar (Thiago Neves '77), Fabio. Antrenor:Mano Menezes.

România: Tătăruşanu (Pantilimon '67) - Râpă, Papp,Gardoş, Latovlevici - Torje, Bourceanu (Giurgiu '66), Mureşan (Alexa '80),Sânmărtean (Alexe '53) - Surdu (Tănase '45), Marica (Zicu '73). Antrenor:Ştefan Iovan


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639249-10-20Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image