2018-12-11 15:37


Viitorii tricolori, ruşinea ţării!

 |  20:06
Viitorii tricolori, ruşinea ţării!

CEx. al Federaţiei Române de Fotbal a tăiat în carne vie printre componenţii naţionalei de fotbal U-19, pentru săvârşirea unor abateri disciplinare foarte grave. Decizia FRF s-a bazat pe raportul directorului tehnic naţional, Marian Mihail, în care acesta a dezvăluit cum mai mulţi fotbalişti din cadrul lotului au încălcat grav codul de disciplină cu ocazia Turneului de elită UEFA, desfăşurat acum o lună la Novi Sad (Serbia).

Este vorba de depăşirea orei limită stabilită pentru revenirea la hotel, consumul de băuturi alcoolice şi organizarea unei petreceri nocturne în camera unuia dintre jucători. Astfel, jucătorii Andrei Vaştag, Ionuţ Puţanu, Ştefan Popescu, Cristian Gavra, Laurenţiu Brănescu, Alin Dobrosavlevici şi Alexandru Ioniţă au fost suspendaţi timp de un an de la orice acţiuni ale loturilor naţionale, iar fotbaliştii Cristian Iancu şi Alexandru Buzbuchi pe o perioadă de 6 luni.

„Majoritatea jucătorilor au respectat programul, doar cinci, respectiv Vaştag Andrei, Puţanu Ionuţ, Dobrosavlevici Alin, Popescu Ştefan şi Gavra Cristian, s-au întors la ora 23.45, într-o suspectă stare de ebrietate. Au fost aşteptaţi de antrenorul principal şi stafful medical, care nu i-au informat pe ceilalţi membri ai conducerii delegaţiei, tăinuind săvârşirea acestei grave abateri. În data de 28 mai a.c., după-amiază, s-a dat liber jucătorilor în oraş pentru două ore. În acest interval, antrenorul principal a fost anunţat de reprezentantul UEFA care răspundea de delegaţia Ungariei că un grup de 6 jucători români se afla într-un restaurant apropiat, unde mâncau pizza şi beau bere.

Imediat, antrenorul principal s-a deplasat la locul indicat, unde a constatat veridicitatea celor reclamate. Grupul era format din Vaştag Adrian, Puţanu Ionuţ, Popescu Ştefan, Gavra Cristian, Brănescu Laurenţiu şi Ioniţa Alexandru. Şi de această dată, antrenorul principal a tăinuit evenimentul, neinformând membrii conducerii delegaţiei. În data de 29 mai a.c., am fost anunţaţi de la recepţia hotelului că a fost pătat tapetul în camera locuită de jucătorii Stanciu Nicolae şi Iancu Cristian şi că trebuie să plătim 50 de euro daune. Suma s-a achitat de către jucători”, se arată în raportul lui Marian Mihail.

Stângă a fost dat afară

Selecţionerului Ovidiu Stângă, „care a favorizat prin deciziile luate săvârşirea acestor abateri disciplinare grave şi nu a informat nici un membru al conducerii delegaţiei în acest sens”, nu i se va mai prelungi contractul de muncă cu FRF, scadent în luna august. A fost sancţionat, la rândul său, cu avertisment scris şi reducerea diurnei cu 50 la sută timp de şase luni antrenorul coordonator Ştefan Iovan, „care a dorit să supervizeze întregul program stabilit şi nu a reuşit să preîntâmpine săvârşirea acestor abateri disciplinare”. Aceeaşi sancţiune a fost aplicată directorului tehnic al loturilor naţionale de juniori, Miodrag Belodedici, şi managerului echipei, Romulus Chihaia.

Foto: foz.ro


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639567-01-27
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
loading...