2017-01-24 21:13


Viscol şi ninsori, gazonul rezistă!

 |  21:00
Viscol şi ninsori, gazonul rezistă!

Trei săptămâni au mai rămas până la meciul tur Steaua – Twente, din Liga Europa, dispută ce va avea loc pe Arena Naţională. Ninsorile abundente căzute ieri în Capitală aduc în discuţie oportunitatea tragerii sau nu a acoperişului arenei, în condiţiile în care starea gazonului nu era una deloc bună la finalul anului trecut. Stadionul nu a fost acoperit, deoarece ar strica microclimatul necesar gazonului”, ne-a declarat Mircea Raicu, viceprimarul Capitalei.  

Imediat după Sărbătorile de iarnă, gazonul a intrat într-un proces de fertilizare şi tratament, tocmai pentru a se reface până la meciul trupei lui Ilie Stan, însă cantităţile mari de zăpadă ar fi putut da serios peste cap programul început de curând de reprezentanţii Administraţiei Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti (ALPAB), cei care care administrează Arena Naţională. „Starea gazonului de la Naţional Arena este foarte bună, fără să fie afectat de cantitatea de zăpadă căzută în această perioadă. Sistemul de încălzire al terenului ajută la topirea zăpezii, iar sistemul de drenaj aferent acestuia realizează evacuarea surplusului de apă. Tratamentul de fertilizare a gazonului, care a fost aplicat acum două săptămâni,  urmează a fi repetat peste aproximativ 7 zile. Vă precizăm că meciul Steaua - Twente, din 16 februarie a.c., se poate desfăşura în condiţii conform standardelor UEFA”, se arată în comunicatul emis pentru „Puterea” de către ALPAB.

Gazon nou din martie

Gazonul actual de pe va fi schimbat în totalitate, imediat după întâlnirea România – Uruguay, programată în 29 februarie. Începând cu această dată, stadionul se va închide pentru ample lucrări de refacere, iar noul covor de iarbă va avea suficient timp să se „prindă” cât de cât până la finala Europa League, din 9 mai. Totul va fi în zadar dacă nu va fi achiziţionată şi o instalaţie de iluminare performantă, care să ajute iarba la procesul de fotosinteză. În caz că Steaua va trece de Twente, roş-albaştrii vor fi nevoiţi fie să se întoarcă în Ghencea, fie să meargă pe Cluj Arena, după ce şefii lui CFR Cluj s-au hotărât să nu îi mai primească în Gruia.

Foto: Agerpres


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-05-22

TAGURI: Ninsori, viscol, gazon, arena nationala



Comenteaza pe facebook




Comenteaza pe site


Random image