2019-01-24 02:22


VISUL CONTINUĂ! România a învins Muntenegru şi rămâne în cărţi pentru medalii la Europeanul de handbal

 |  20:11
VISUL CONTINUĂ! România a învins Muntenegru şi rămâne în cărţi pentru medalii la Europeanul de handbal

Naţionala de handbal feminin a trecut, ieri-seară, scor 23-21, deMuntenegru, şi visează la medalii. Cu interul Cristina Neagu şi portarul TalidaTolnai într-o formă de vis, tricolorele au trăit periculos până la final înfaţa unei echipe formate din crema handbalului ex-iugoslav.

Portarii au fost cei care au impresionat în debut, când Tolnaişi Barjkatarovic procentaj de peste 65%, iar în minutul 8 scorul era doar 2-1în favoarea tricolorelor. România a pus stăpânire pe joc şi după un sfert deoră conducea cu 6-4, dar a urmat un interval negru de opt minute în care nu amreuşit să înscriem. Muntenegrenele au condus cu 9-6 şi 10-7, fetele lui Voinaau revenit la fel de rapid şi au intrat la cabine cu un avantaj minim, scor13-12.

Meciul s-a decis în prima jumătate a reprizei a doua.România a înscris de şase ori şi în minutul 45 avea 19-13, însă a avut mariemoţii pe final. Popovici & Co. au revenitspectaculos,Han fiind cea care a marcat golul decisiv, în minutul 58, şi a adus o victoriemare pentru naţionala noastră, lipsită de aportul apatru jucătoare de bază. Joi, tricolorele vor da piept cu Rusia, meci probabildecisiv pentru calificarea în semifinale.

ROMÂNIA – MUNTENEGRU 23-21

România- Neagu 11 goluri, Geiger 4, Manea 3, Ardean-Elisei 2, Nechita 1, Stanca 1, Han1.

Muntenegru- Popovici 7 goluri, Jovanovici 5, Radicevici 3, Savici 2, Knezevici 2,Mehmedovici 1, Lazovici 1.

REZULTATELE ROMÂNIEI LA EURO 2010:

România – Spania 30-26

Danemarca – România 25-22

România – Serbia 40-28

România – Croaţia 32-23

România – Muntenegru 23-21

Neagu, golgheter absolut

Interul Cristina Neagu, autoare a 11 goluri în partida deieri, a urcat pe prima poziţie în clasamentul golgheterilor de la Europene.Declarată MVP-ul întâlnirii cu Muntenegru, jucătoarea Oltchimului a ajuns la 37de goluri în cinci meciuri, depăşind-o pe olandeza Maura Visser, care a înscrisde 34 de ori. De asemenea, românca este lider până acum şi la capitolul pasedecisive.

Calcule pentru calificare

Aseară după închiderea ediţiei s-au disputat şi celelaltedouă meciuri din Grupa I principală, Rusia-Spania şi Danemarca-Croaţia. Dacădanezele sunt ca şi calificate, în schimb, în cazul în care rusoaicele pierd,România şi-a asigurat calificarea în semifinalele Campionatului European,pentru a doua oară în istorie. Singura oară s-a întâmplat în 2000, atunci cândturneul final a fost organizat chiar în ţara noastră, iar tricolorele auîncheiat pe locul 4.

Blestemul accidentărilor pentru Paula Ungureanu

Accidentarea suferită de Cristina Vărzaru şi absenţele delungă durată ale Ramonei Farcău şi Carmen Amariei nu au fost de-ajuns pentrunaţionala tricoloră. În minutul 46 al întâlnirii cu Croaţia, portarul titularPaula Ungureanu a sărit greşit la o aruncare şi nu a mai putut continua, fiindscoasă pe braţe de coechipiere. Paula a efectuat ieri un RMN, iar verdictul afost unul dureros. Ruptură de ligamente şi 6 luni de pauză. Aceeaşi accidentaresuferită şi acum doi ani la Europene şi chiar în acelaşi minut al meciului cuDanemarca. Până la finalul fazei a doua a grupelor, conform regulamentului, maipoate apăra doar Talida Tolnai. Aceasta însă s-a descurcat excelent cuMuntenegru, meci în care a avut procentaj de 50%.

Clasament Grupa I principală:

Danemarca 6p (3 meciuri) România 6p (4m) Muntenegru 4p (4m) Rusia 2p (3m) Croaţia 2p (3m) Spania 0p (3m)

Program ultima etapă

Joi:

România – Rusia (17.45)

Spania – Croaţia (19.45)

Danemarca – Muntenegru (21.45)


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638952-02-14
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiriloading...