2017-01-23 00:44


Vor pace cu Dani Coman! Fanii giuleşteni îngroapă securea războiului cu portarul echipei

 |  18:04
Vor pace cu Dani Coman! Fanii giuleşteni îngroapă securea războiului cu portarul echipei
Conflictulpe care galeria Rapidului îl poartă de ceva vreme cu portarul Dani Coman estepe cale să se încheie. Înjurat la aproape fiecare apariţie pe gazon de când arevenit la echipă, Coman a avut şi el, la rândul lui, fel de fel de “ieşiri” la adresa fanilor giuleşteni. Chiar la ultimul meci, amicalul cuAstra, s-a lăsat cu vorbe grele la adresa goalkeeperului, care, la rândul lui,i-a luat la ochi pe fanii care l-au înjurat. Sătul de acest război fără sfârşit,şeful galeriei rapidiste pune piciorul în prag şi promite că părţile se vorîmpăca în curând.

“Noi am avut ceva în trecut cu Dani Coman. Elşi-a cerut scuze public şi de atunci am crezut că am încheiat acest conflict.Însă, în continuare, unii din galerie încă îl înjură la fiecare meci. Eu vreausă terminăm cu această mascaradă, pentru că nu ne face bine nouă ca echipă.Vreau să vorbesc cu toţi din galerie, deoarece ştiu bine ce se întâmplă acolo.Dacă până acum l-au mai înjurat pe Coman, să vedem dacă în meciul cu Urziceni(n.r. - sâmbătă, în etapa a a 19-a) mai e apostrofat de cineva. Totul a fost exageratcu acest conflict, iar noi nu ne dorim decât să apere cel care e mai în formă”,a spus pentru „Puterea” Vali Marincea, poreclit Bulgaru’, şeful galerieirapidiste.

De ce este hulit DaniComan?

În 2008, atunci când Rapidul a fost preluat de Fathi Taher, Dani Comanintrase în ultimele şase luni de contract, iar omul de afaceri arab împreună cuGeorge Copos i-au propus portarului un contract de 350.000 de euro pe sezon,sumă acceptată în primă fază de portar. Ulterior, Coman a preferat să meargă laBraşov, acolo unde era dorit cu insistenţă de Răzvan Lucescu şi Dinu Gheorgheşi, în plus, avea certitudinea că îşi va primi toate drepturile salariale, carese ridicau la aproximativ 300.000 de euro. Gestul lui Dani Coman i-a înfuriatatunci pe suporterii vişinii, care i-au reproşat la acea vreme “dezertarea”. Alt lucru pe care fanii din Giuleşti îlsuspectează la Coman sunt evoluţiile extrem de slabepe care acesta le-a avut în meciurile contra Stelei, prestaţii condimentate şicu greşeli flagrante, fapte care l-au adus în gura suporterilor. Ultimulclinci, şi care a reaprins conflictul, s-a petrecut în vară, atunci cândportarul şi-a încheiat conturile cu FC Braşov şi a rămas liber de contract. Primalui opţiune era Rapid, însă asta nu l-a împiedicat să negocieze de mai multeori Nicolae Badea, bossul lui Dinamo, şi puţin a lipsit ca părţile să seînţeleagă, chiar dacă în faţa camerelor de luat vederi Coman repeta obsesiv căinima nu îl lasă să meargă la rivalele giuleştenilor. Coman a ales într-unfinal să îmbrace tricoul vişiniu, deşi la echipă era deja Mircea Bornescu, unportar extrem de iubit şi apreciat în Giuleşti.

Venirealui Coman în Grant a inflamat peluza rapidistă, care îl doreau neapărat întrebuturi pe Bornescu, iar fiecare apariţie a primului în formula de start eracontestată insistent de suporteri. “Războiul” a continuat tot turul, iar dinaceastă cauză, Coman a ajuns ca după un meci la Braşov să aibă o ieşire carei-a şocat până şi pe colegii săi. În timp ce era în autocarul echipei, aaruncat cu telefonul mobil, chiar de faţă cu antrenorul Marius Şumudică. După cese calma, discursul portarului era acelaşi: “Am contract cu Rapid şi vreau să îl respect. Mă simt bine aici.Fanii adevăraţi nu mă vor înjura niciodată. Nu vreau să plec din Giuleşti”.

Însăinjuriiile la adresa sa au continuat şi la revenirea din cantonamentul dinaceastă iarnă. A fost apostrofat la finalul săptămânii trecute, în amicalul dela Ploieşti, acolo unde, în timp ce părăsea terenul după ce fusese eliminat,le-a făcut semne de ameninţare fanilor care l-au contestat şi i-au cerut săplece din Giuleşti.

Suporterii dauultimatum echipei!

Non-performanţeledin ultimele sezoane ale Rapidului i-au dus la disperare pe susţinătorii de subGrant. Aceştia nu concep ca nici în acest an echipa să nu prindă, în cel mairău caz, un loc de Liga Europa. “Jucătoriitrebuie să fie concentraţi doar la joc şi la nimic altceva. Sunt cu banii lazi, deci nu au de ce să se plângă. Nu mai suportăm încă un an în afara Europei.Am fost alături de ei la bine şi la greu, oricând am venit lângă ei să îisusţinem, dar nu mai acceptăm să ratăm iar cupele europene. Dacă şi în acestsezon terminăm în afara Europei, o să punem lacătul la club”, a spus Bulgaru’,care a avut o discuţie în acest sens şi cu antrenorul Marius Şumudică: “Suntemalături de tine, te respectăm, dar dacă nu ai rezultate, o să pleci. Dacă nuobţii performanţe o să ajungi să fii huiduit ca Nae Manea”.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639237-07-16Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image