2017-01-24 03:11


X2 neapărat!

 |  15:46
X2 neapărat!
Mâine,naţionala îşi joacă la Zenica ultima şansă pentru calificarea la Euro 2012. Deaceea, un eventual şi nedorit eşec i-ar scoate definitiv pe tricolori dinluptă. Însă o victorie sau chiar un rezultat de egalitate ar păstra oarecumşansele intacte de calificare. Toţi românii îşi pun speranţele în Mutu, dar acumsă nu creadă asta şi colegii săi din echipă, că dacă a revenit el, naţionala vacâştiga la pas în Bosnia. Răzvan Lucescu a riscat mult pentru acest dueldecisiv. A convocat mulţi jucători care nu sunt titulari la echipele de club,nu sunt în formă şi, mai rău, l-a convocat pe Florescu, un jucător care nu areechipă în acest moment.

Mutu poate, Chivu nuprea!

Pelângă faptul că va fi nevoit să introducă în formula de start mai mulţijucători care sunt rezerve la echipele de club, selecţionerul mai are o bătaiemare de cap. Căpitanul Chivu are şanse infime de a juca, după ce o miozită nuîi dă pace. Stafful medical al naţionalei este circumspect în privinţa folosiriijucătorului, care poate risca în orice moment o ruptură musculară şi,inevitabil, o pauză lungă de recuperare. Totul se va decide în ziua meciului,iar dacă jucătorul lui Inter nu va putea să joace într-un final, soluţia deavarie se va numi Dorin Goian, care abia a revenit şi el la Palermo după oaccidentare care l-a ţinut pe tuşă două luni şi jumătate. “Dacă mă voi simţibine, voi juca, dacă nu, nu. Sunt un jucător destul de matur şi îmi voi daseama dacă voi putea evolua sau nu. În caz că aceste dureri persistă, e exclussă pot juca”, a spus Chivu. Dacă ţinem cont că nici celălalt stoper, GabiTamaş, nu a fost titular decât o dată în ultimele două luni pentru WestBromwich Albion, atunci putem spune că centrul defensivei va fi călcâiul luiAhile al României.

“E meciul generaţiei noastre, orice rezultatnegativ ne poate scoate din lupta pentru calificare. România trebuie să joacela victorie, aşa cum nu am făcut-o în această grupă. Meciurile se câştigă prinatitudine şi inteligenţă, trebuie să fim motivaţi pentru a câştiga. Mizameciului e foarte mare, deoarece ne dorim să ajungem la EURO. Jucăm lavictorie, nu la egal. Bosnia e contracandidata noastră la locul doi”, a maiafirmat jucătorul lui Inter.

Căpitanul a aruncatbomba, se gândeşte la retragere din naţională

Măcinatîn ultimii ani de mai multe accidentări, dar şi de faptul că la echipa de clubjoacă din trei în trei zile, Chivu a făcut un anunţ şoc: “Probabil că mă voiretrage de la naţională după această campanie, voi vedea. Din respect pentrumeciul de mâine, nu voi dezvolta acest subiect. Pentru mine poate va fi ultimacampanie de calificare, şi de aceea mă încearcă un sentiment de dezamăgire cămeciul decisiv cu Bosnia e mâine şi nu ştiu dacă voi juca”.

Lucescu jr semulţumeşte cu un egal

Chiardacă toată lumea spune că victoria la Zenica este obligatorie, selecţioneruleste de părere că şi o remiză ar fi de luat în calcul.E foarte bine că jucătorii mei văd meciul ca unul decisiv, dar,din punctul meu de vedere, nu e un meci vital. Un egal reprezintă un rezultatpozitiv pentru mine. Presiunea e pe adversarul nostru, au pierdut acasă cuFranţa, au jucat deja cu Luxemburg. Noi trebuie să avem răbdare şi luciditate,ne dorim foarte mult să câştigăm. Am mare încredere că vom face un meci bun. Eo partidă în care trebuie să dai totul pe teren. Sunt convinscă băieţii vor reacţiona perfect. Atmosfera ostilă din tribune ne va stimula înplus”, a declarat Lucescu, care a sintetizat scurt şi la obiectconvocările controversate pentru dubla cu Bosnia şi Luxemburg: “Cei prezenţi acum la lot sunt cei mai buni în momentulde faţă”. Tehnicianul s-a referit şi la armistiţiulcu Adi Mutu: “El trebuie să-şi încheie cariera extraordinar.Am lăsat toate problemele în spate. Împreună cu el şi cu toţi băieţii vom datotul pentru a câştiga acest meci”.

BOSNIA – ROMÂNIA, ora20.15, Stadion: BilinoPolje (Zenica)

Formaţiile probabile:

BOSNIA: Sehic - Mravac, Mujdza, Lulic, Spahic - Rahimic, Pjanic, Misimovic,Ibricic - Dzeko, Ibisevic

Arbitri: FernandoTeixeira Vitienes - Victoriano Casado Diaz, Jose Manuel Fernandez Miranda (toţidin Spania)

ROMÂNIA: Pantilimon– Săpunaru, Tamaş, Goian (Chivu), Raţ – Torje, Florescu, Alexa, Deac – Mutu,Marica

CLASAMENT:

1. Franţa 43 0 1 6-1 9 p

2. Belarus 4 2 2 03-0 8

3. Albania 4 1 2 13-4 5

4. Bosnia 3 1 1 14-3 4

5. ROMÂNIA 3 0 2 1 1-3 2

6. Luxemburg4 0 1 3 0-6 1

Meciurile următoare:29 martie: România -Luxemburg3 iunie: România -Bosnia-Herţegovina,Belarus- Franţa7 iunie: Belarus– Luxemburg, Bosnia-Herţegovina - Albania


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-11-01Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image