2019-01-17 19:23


A murit marele ANTRENOR de tenis, Aurel SEGĂRCEANU

 |  17:40
A murit marele ANTRENOR de tenis, Aurel SEGĂRCEANU

Tatăl lui Florin Segărceanu, Aurel Segărceanu s-a stins din viață. El a ocupat mulţi ani funcţia de căpitan nejucător al echipei de Fed Cup, în perioada în care formaţia tricoloră era compusă de starurile acelei perioade, Virginia Ruzici, Florenţa Mihai şi Mariana Simionescu.

În urmă cu câţiva ani, la un turneu Dr.Oetker Trophy, dedicat juniorilor, Segărceanu, întrebat fiind care este secretul ascensiunii generaţiei de fete extraordinare de care dispune România, răspundea în câteva cuvinte pentru a sintetitiza: "Cei care vor să ajungă ca Ruzici, Spîrlea sau Halep trebuie să amestece sportul cu cartea şi să joace de dimineaţă până seara tenis!".

Prof. Doctor Aurelian Segărceanu, antrenor emerit de tenis, tatăl fostului jucător Florin Segărceanu, actualul căpitan-nejucător al echipei de Fed Cup a României, a murit la vârsta de 84 de ani. Născut la 16 ianuarie 1934, Aurelian Segărceanu este unul dintre cei mai mari antrenori din istoria tenisului românesc el contribuind, de-a lungul timpului, la formarea unor nume importante pentru tenisul din România, de la Florenţa Mihai, Virginia Ruzici, Mariana Simionescu, Sever Dron sau Florin Segărceanu, şi până la Irina Spîrlea, Cătălina Cristea sau Răzvan Sabău, transmite Mediafax.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-08-13

TAGURI: antrenor, tenis, a amurit, aurel segarceanu, florin segarceanu
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiriloading...