2019-05-22 02:13


Adversarele lui Miki BUZĂRNESCU cad ca spicele. Românca e în OPTIMI la Roma

 |  14:19
Adversarele lui Miki BUZĂRNESCU cad ca spicele. Românca e în OPTIMI la Roma

Mihaela Buzărnescu s-a calificat în optimile de finală ale turneului de la Roma. Românca a beneficiat, ca și în primul tur, de retragerea adversarei. De tata aceasta a fost vorba de nemțoaica Julia Goerges, locul 18 WTA. Abandonul a avut loc la scorul de 6-4, 3-6, 4-4, după două ore şi 35 de minute de joc.

În primul tur, Miki a câştigat primul set cu scorul de 6-2 şi conducea cu 5-4 şi 15-0 în setul doi, moment în care letona Jelena Ostapenko a abandonat.

Buzărnescu a jucat bine în primul set cu Goerges, pe care l-a căştigat cu 6-4, după ce a reuşit două break-uri, la 1-1 şi la 3-3. Sportiva din Germania a revenit sensational în setul second, și a condus cu 4-0 în setul al doilea, pe care l-a câștigat la final cu 6-3.

Goerges a continuat evoluţia bună și în debutul setului decisive. A avut 2-0 şi 3-1, dar Buzărnescu a reuşit să egaleze la 3, dar şi-a pierdut imediat serviciul. În ghemul următor, la scorul de 4-3, 30-0 pentru Goerges, nemțoiaca a cerut un time-out medical pentru o accidentare la coapsa dreaptă, meciul reluându-se după aproxiamtiv 15 minute. Goerges a revenit, a mai jucat două puncte, pierdute amândouă, apoi a abandonat.

În faza următoare, Buzărnescu va evolua, tot joi, cu liderul WTA, japoneza Naomi Osaka. În cazul în care va ajunge în sferturi, Osaka îşi va păstra locul I WTA cel puţin până la Roland Garros. Dacă va pierde meciul cu Buzărnescu, japoneza poate fi întrecută se Simona Halep, locul 2 WTA, cu condiţia ca românca să câştige turneul de la Roma.

Calificarea în optimi este recompensată la Roma cu un premiu de 29.866 de euro şi cu 105 puncte WTA. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2019-05-16

TAGURI: buzarnescu, adversare, abandon, optimi, roma
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri