2018-11-17 00:30


10 IULIE! Andrei Licareţ, pe scena Ateneului Român

 |  15:43
10 IULIE! Andrei Licareţ, pe scena Ateneului Român
Livia Lixandru

Concert cu Orchestra Filarmonicii „George Enescu” dirijată de maestrul Horia Andreescu avându-l drept solist pe pianistul Andrei Licareţ, într-un program estival de excepţie.Andrei Licareţ a debutat pe 7 noiembrie 1993, la Ateneu, cu orchestra Jeunesse Musicales. A susţinut concerte în importante centre muzicale din Europa: Roma, Dublin, Alicante, Praga, Berlin, Istanbul, Paris, Vendôme, Salonic, Chişinău, Varşovia, Bruxelles, Copenhaga şi America: New York, Washington, New Jersey, Boston, Houston.

Pianistul Andrei Licareţ, o mare speranţă a pianisticii româneşti, tocmai a repurtat în februarie un mare succes în celebra sală de concerte Carnegie Hall din New York. Încă de la începuturi, prezenţa sa artistică a fost răsplătită cu importate premii, precum: Premiul I la Concursul Internaţional „Jeunesse Musicales”, Premiul I la Concursul de pian „Yamaha”, Marele Premiu la Concursul Internaţional „Lory Wallfisch”, Premiul I la concursul „Mihail Jora”, Premiul al II-lea la Concursul de pian din cadrul cursurilor internaţionale Tel-Hai din Israel, Premiul al II-lea la Concursul din Shreveport, Louisiana.

„Şi au fost, cum te-ai aştepta, eseuri rapsodice dintre cele mai elegante, pline de armonii translucide şi imaginativ compuse. Licareţ le-a interpretat natural, poetic şi cu o extraordinară atenţie a detaliului, constituindu-se într-o privire tantalică ce te-a făcut să-ţi doreşti mai mult. (...) Le-a interpretat pe toate cu o tehnică amplă şi adesea un puternic sentiment liric”, scria Stephen Brookes despre interpretarea pianistului român, în „The Washington Post”. Filarmonica „George Enescu” este instituţia muzicală reprezentativă a României şi a întreprins turnee de răsunet în Europa, Asia şi Extremul Orient, câştigându-şi astfel un binemeritat renume internaţional. Maestrul Horia Andreescu este dirijor principal al Filarmonicii „George Enescu”, fondator şi dirijor al Orchestrei de Cameră „Virtuozii din Bucureşti”. Colaborează cu numeroase alte orchestre internaţionale şi cu orchestre româneşti şi a întreprins turnee în Germania, Marea Britanie, Japonia, Austria, Spania, Italia, Olanda, Grecia, Turcia, Croaţia etc.

Program:

 

P.I. Ceaikovski - Suita de balet Lacul Lebedelor (selecţiuni)

S. Rachmaninov - Concertul nr. 2 pentru pian şi orchestră

Georges Bizet - Suita Arleziana (selecţiuni)

P.I. Ceaikovski - Capriciul Italian


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-04

TAGURI: Andrei, Licaret, pianist, Ateneul, roman, 10 iulie, scena
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...