2017-01-18 20:35

TIMP LIBER


18 decembrie: Turneu muzical cu ArtTime-Trio Strad

 |  21:00
18 decembrie: Turneu muzical cu ArtTime-Trio Strad

Trio Strad înseamnă Alexandru Tomescu (vioară), Răzvan Suma (violoncel) şi Toma Popovici (pian). Cei trei băieţi au înţeles de mult că există o muzică potrivită pentru fiecare, trebuie doar să găsim acea sonoritate care ne face să vibrăm.

Într-o lume invadată de muzică agresivă, Trio Strad propune muzică de calitate, muzică diversă pentru gusturi diverse. Planul celor trei muzicieni rămâne acela de a atrage public nou, prin atitudinea diversă şi nonconformistă pe care au avut-o întotdeauna pe scenă. Toate categoriile şi vârstele de public se află în targetul lor, muzica devenind accesibilă prin dialog."Povestea? Povestea este cea pe care o scriem împreună!

Fiecare întâlnire cu voi, fiecare notă care iese din instrumentele noastre, fiecare emoţie sau amintire pe care reuşim să o trezim în timpul concertelor noastre sau atunci când ascultaţi o înregistrare, fiecare amănunt şi toate acestea la un loc ajută la scrierea poveştii noastre. Noi iubim mai mult notele muzicale. Şi atmosfera născută în timpul întâlnirilor cu voi. Aşa că dacă vreţi să aflaţi povestea, sau mai bine zis să o simţiţi, trebuie mai întâi să ne întâlnim la un concert Trio Strad", spun băieţii. În Alexandru Tomescu a câștigat dreptul de a cânta la faimoasa vioară Stradivarius Elder-Voicu 1702 pentru o perioadă de cinci ani.

Vioara Stradivarius Elder, folosită timp de patru decenii de maestrul , este considerată a fi unul din cele mai bine conservate Stradivariusuri. Pe 10 aprilie 2009 a concertat, timp de o jumătate de oră, în stația de metrou Piața Victoriei, îmbrăcat în haine modeste. Efectul muzicii de calitate asupra bucureștenilor care se aflau la o oră cu trafic de vârf în stația de metrou a fost neașteptat. Zeci de oameni s-au oprit din drum, cu riscul de a întârzia la serviciu, doar pentru a asculta câteva acorduri din "recitalul" lui Tomescu și pentru a pune o bancnotă în cutia așezată în fața interpretului. Muzicianul a strâns de la călători peste trei milioane de lei vechi.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639268-12-21

TAGURI: Alexandru Tomescu, vioara Stradivarius, muzica, povesteaComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image