2017-01-19 08:49

TIMP LIBER


23 februarie: „Waldeck” face show în The Silver Church

 |  13:23
23 februarie: „Waldeck” face show în The Silver Church

În societatea anilor '20 şi '30, muzica aduna lumea bună în cele mai elegante săli de bal, iar ritmurile energice, distrate şi libere de swing şi tango combinate cu pahare de cocktailuri delicioase şi pantofi de dans cât mai rezistenţi la încercările fiecărui disc pus pe gramofon erau o reală plăcere. Atât la privit, cât şi la ascultat.

Pe 23 februarie, The Silver Church Club devine o mare sală de bal în care trupa vieneză Waldeck aduce înapoi printr-un concert live de excepţie acele sunete şi ritmuri. Toate acestea mixate  electronic cu influenţe trip hop şi electro. Cariera muzicală a lui Klaus Waldeck a început cu prima sa lecţie de pian, la vârsta de 6 ani. La 15 ani, pasiunea sa pentru muzică a luat o pauză destul de tristă atunci când, dintr-o greşeală tehnică, a distrus un pian Bechstein, iar acest lucru l-a îndepărtat de studiul muzical spre căi destul de diferite. Astfel, câţiva ani mai târziu, Waldeck a urmat cursuri de drept, iar după terminarea studiilor, a devenit un avocat specializat pe drepturi de copyright. Se pare că tot acest fapt a mers pe un făgaş norocos, pentru că datorită slujbei sale a auzit de un caz care l-a întors brusc spre continuarea unei cariere muzicale. Este vorba despre o întâmplare care îl are ca protagonist pe celebrul George Harrison, care la vremea respectivă a fost dat în judecată pentru că a adaptat o parte dintr-un cântec ce nu-i aparţinea. Imediat ce a luat decizia de a părăsi dreptul, s-a mutat cu totul în Anglia(luând cu el toate instrumentele sale de muzică electronică).

Au câştigat rapid recunoaştere internaţională

Stabilit în Londra, şi-a întâlnit membrii viitoarei sale formaţii, Joy Malcolm şi Brian Amos. În 1996, Waldeck s-a întors la Viena şi a produs EP-ul „Northern Lights“, câştigând rapid recunoaştere internaţională prin marele hit „Aquarius“. A urmat apoi un album de succes numit „Balance of The Force“, lansat în anul 1998. Waldeck a produs o multitudine de albume încă stabilit în Austria. Multe dintre ele nu au fost printate şi au devenit foarte greu de găsit pe piaţa muzicală. Unele dintre aceste albume „out of print“ includ „The Night Garden Reflowered“, „Balance of the Force“, „Balance of the force Remixed“, „Northern Lights“ şi „This Isn't Maybe“. În 2007, Waldeck a lansat celebrul album „Ballroom Stories“, în care introduce noua sa cântăreaţă Zeebee. În turneul de promovare al acestui album, Waldeck a vizitat pentru prima oară România, într-un concert excepţional. Împreună cu cântăreaţa Valérie Sajdik, Waldeck a mai format grupul Saint Privat în anul 2002. Primul lor album „Riviera“ a fost lansat în anul 2004.

Caracterizate ca muzică trip hop, cântecele lui Waldeck au o tentă calmă, relaxantă, condimentate cu vocile cântăreţei zeebe sau ale lui Joy Malcolm sau Brian Amos.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-06-05

TAGURI: Waldeck , The _Silver_ Church, februarie, show, balComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image