2017-01-17 21:41

TIMP LIBER


26 februarie, Sala Palatului: 25 de ani de nopţi albastre cu Gabriel Cotabiţă

 |  13:33
26 februarie, Sala Palatului: 25 de ani de nopţi albastre cu Gabriel Cotabiţă

“Noapte albastră” s-ar putea spune că a fost un şlagăr deschizător de drumuri pentru artistul Gabriel Cotabiţă, piesa cu care interpretul a spart toate graniţele topurilor muzicale ale anului 1986, devenind astfel cea mai solicitată melodie de către ascultătorii posturilor de radio de la acel moment. De atunci, şlagărul “Noapte albastră” a fost nelipsit din concertele binecunoscutului artist.

Melodia a mers mai departe şi a continuat timp de 25 de ani să fie fredonată, cântată, ascultată la orice petrecere memorabilă. Acestei melodii, ca şi următoarelor sale apariţii discografice, li se alătură o serie de hituri reprezentative nu doar pentru cântăreţ, ci şi pentru muzica pop-rock românească. “Dă-mi o şansă”, “Prima iubire şi ultima”, “Ave Maria”, “Te rog , domnişoară, nu pleca”, “Prizonier”, “Raiul e pe pământ”, “Voice from above”, sau “Atunci când nu eşti” sunt doar câteva dintre piesele cu care Gabriel Cotabiţă a cucerit publicul din România. Şi, pentru că se împlinesc 25 de ani de când şlagărul “Noapte albastră” a împlinit un mare vis, Gabriel Cotabiţă vă invită la concert alături de bandul lui Andrei Tudor şi de alţi prieteni ai artistului precum Monica Anghel, Dan Bittman, Delia Matache, Monica Petrică, Cristina Haios (Impact) şi Sistem.

A primit numeroase premii

Gabriel Cotabiţă  a debutat în muzica rock în anul 1975 alături de grupul „Redivivus”, devenind o vedetă a genului. În luna octombrie a aceluiaşi an are loc primul spectacol al formaţiei şi un an mai târziu „Redivivus” participă la Festivalul Artei Studenţeşti de la Galaţi unde Gabriel Cotabiţă  primeşte Premiul pentru cel mai bun solist vocal. A jucat în filmul muzical „ În fiecare zi mi-e dor de tine”, în regia lui Gh.Vitanidis, muzica George Grigoriu şi Ionel Tudor. Figurează pe coloana sonoră a peliculei „Rezerva la start”, în regia lui Anghel Mora şi muzica Adrian Enescu. În anul 1992 susţine un recital pe scena Festivalului Internaţional „Cerbul de aur”, iar din anul 1995 este director muzical şi realizator de emisiuni la Tele 7abc. În 2002 formează alături de Mihai Pocorschi grupul VH2 (foto medalion). I se decernează Diploma de Onoare a Ministerului Culturii şi Cultelor în cadrul Galei muzicale „O zi printre stele”, în mai 2002. În 2003 prezintă Festivalul Internaţional „Callatis” şi deţine unul din cele mai puternice fan cluburi din ţară care a fost înfiinţat la Bucureşti în anul 1991.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-06-17

TAGURI: Gabriel_Cotabita, noapte_albastra, februarie, slagareComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image