2017-01-24 03:05


27 ianuarie, Hard Rock Cafe: Trooper în deschiderea concertului Nazareth

 |  21:00
27 ianuarie, Hard Rock Cafe: Trooper în deschiderea concertului Nazareth

Nazareth, una dintre legendele rock ale anilor '70, revine în România pentru un concert, la aniversarea a patru ani de Hard Rock Cafe la Bucureşti.

Concertul face parte din turneul internaţional de promovare a celui mai recent album al trupei, intitulat „Big Dogz”, lansat în primăvara acestui an, la 40 de ani de la apariţia primului lor material discografic (Nazareth, 1971). „Big Dogz”, al 22-lea material discografic al trupei, conţine 11 piese noi şi s-a bucurat de succes în Europa, Asia şi America de Sud. Balada „Love Hurts”, care a făcut înconjurul lumii, câştigând Discul de Platină şi ocupând prima poziţie în topurile din Europa şi SUA, rămâne însă preferata publicului, chiar şi la 36 de ani de la lansare. Trupa britanică a fost înfiinţată în decembrie 1968 în Dunfermline, Scoţia, din cenuşa unei trupe semiprofesioniste locale, The Shadettes, de solistul Dan McCafferty, chitaristul Manny Charlton (ex-Mark V şi The Red Hawks), basistul Pete Agnew şi bateristul Darrell Sweet.

Formaţia Trooper cântă în deschiderea concertului Nazareth. Aceasta se află în topul preferinţelor formaţiilor străine, când vine vorba de acordarea statutului de opening act al unui grup din peisajul muzical autohton. La începutul lui 2008, formaţia pleaca în turneul naţional „Trooper 12 ani – Amintiri”, iar pe 4 august 2008 a fost aleasă pentru a deschide concertul de la Bucureşti al trupei britanice Iron Maiden. În data de 28 noiembrie 2008, Trooper a lansat noul album "Rock'n roll pozitiv”. „Discul a fost compus anul acesta şi finalizat în ultimele 3 luni printr-o muncă asiduă de studio, care a presupus multe nopţi nedormite şi o selecţie sângeroasă a pieselor şi a variantelor acestora. Ajunşi la cel de-al patrulea album al carierei, Trooper au pregătit fanilor un material prin care îşi declară dependenţa de rock'n'roll şi care a fost lansat pe 28 noiembrie 2008 printr-un concert special la Clubul Old School Preoteasa din Bucureşti. Trupa a mai cântat înaintea unor nume grele precum Iron Maiden, Scorpions, Judas Priest sau Manowar.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-04-28

TAGURI: Nazaret, concert, ianuarie, TrooperComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image