2018-10-22 11:05


“Alessandro“, spectacolul prezentat de orchestra “Armonia Atenea “

 |  15:42
“Alessandro“, spectacolul prezentat de orchestra “Armonia Atenea “

“Alessandro“, spectacolul prezentat de orchestra “Armonia Atenea “, va avea loc pe 8 septembrie, la Ateneul Român. Dirijorul George Petrou şi soprana Julia Lezhneva vor avea grijă să întreţină atmosfera, astfel încât, spectacolul “Alessandro“, ce va avea loc la Ateneul Român, să fie unul reuşit.

Dirijorul George Petrou s-a îndreptat spre dirijat după o carieră ca pianist concertist, de-a lungul căreia a apărut pe scenă multor mari săli de concerte din lume şi a fost invitat special al mărilor radiouri europene precum BBC 3, SDR, Deutschland Radio, Radio Swiss-Romand, Radio Cehia. Ca dirijor, s-a axat pe un repertoriu de muzică barocă, clasică şi romantică, fiind adeptul unei interpretări documentate istoric. Printre concertele lui recente se numără o nouă producţie ''Farnace'' de Vivaldi la Opéra Naţional du Rhin, cu Max Emanuel Cencic şi Vivica Genaux, un turneu european alături de Max Emanuel Cencic (inclusiv la festivalurile de la Versailles şi Innsbruck) şi un turneu european cu ''Alessandro'' de Handel. Tânăra soprană rusă Julia Lezhneva a fost descrisă ca având o voce de ''frumuseţe angelică'' (New York Times), ''ton pur'' (Opernwelt) şi ''tehnică fără cusur'' (The Guardian). ''O nouă stea s-a născut'', a scris Die Welt.

Născută într-o familie de geofizicieni de pe insula Sahalin, în 1989, Julia Lezhneva a început să cânte la pian la vârsta de cinci ani. A absolvit Şcoala de Muzică Gretchaninov, şi-a continuat studiile vocale şi de pian la Colegiul Conservatorului Academic de Muzică din Moscova. La vârsta de 17 ani a ajuns în atenţia internaţională câştigâd Concursul Internaţional ''Elena Obraztsova'', iar la 18 ani a împărţit scena de concert cu Juan Diego Flórez la deschiderea Festivalului de Operă Rossini din Pesaro. În 2008 a studiat la Cardiff cu tenorul Dennis O'Neill, prin programul de burse Kempinski Arts, apoi a urmat cursuri de formare cu Yvonne Kenny la Guildhall School din Londra. A mai participat la cursuri de master cu Elena Obraztsova în St. Petersburg, respectiv cu Alberto Zedda în Pesaro şi Thomas Quasthoff în Verbier. Soprana americană de renume mondial Laura Aikin a lucrat cu unii dintre cei mai mari dirijori contemporani precum Claudio Abbado, Daniel Barenboim, Pierre Boulez, Cambreling Sylvain, William Christie, Christoph von Dohnanyi, Daniele Gatti, Michael Gielen, Nikolaus Harnoncourt, René Jacobs, Fabio Luisi, Lorin Maazel, Zubin Mehta, Riccardo Muţi, Helmuth Rilling, Donald Runnicles, Giuseppe Sinopoli, Markus Stenz s,i Franz Welser-Möst.Acoperind o gamă de peste trei octave s,i dominând cu prezenţa ei marile scenele ale lumii, Laura Aikin abordează un repertoriu vast, de la baroc la contemporan.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-09-05

TAGURI: alessandro, spectacol, prezentat, orchestra, armonia, atenea, festival, george, enescu
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...