2018-10-18 05:58


Aniversatul zilei: La mulți ani, Florin Piersic!

 |  08:06
Aniversatul zilei: La mulți ani, Florin Piersic!

Un mare nume al teatrului și filmului românesc, Florin Piersic împlinește miercuri 80 de ani.

Florin Piersic îşi va sărbători ziua de naştere pe scenă, la Opera Naţională Română din Cluj, unde miercuri, de la ora 18:30, va fi montat spectacolul "Nu mă întreba câţi ani am!", prin intermediul căruia longevivul artist va fi omagiat. În acest spectacol, actorul va interpreta monologuri din piesa "Peer Gynt", de Henrik Ibsen, în timp ce Orchestra Operei din Cluj va cânta o suită scenică din concertul "Peer Gynt", pe muzica lui Edvard Grieg.

După petrecerea de la Opera din Cluj, Florin Piersic va veni la Bucureşti, unde pe 1 februarie, o să susţină cea de-a 1.000-a reprezentaţie cu spectacolul "Străini în noapte", după cum a precizat actorul, scrie Mediafax.

Admirat atât de publicul de teatru, cât și de cel de film, cunoscut din emisiuni TV, dar și din spectacole, este, incontestabil, cel mai popular actor român.

 Florin Piersic a jucat de la haiduci până la juni focoși, de la rebeli până la bărbați rafinați și, așa cum spunea într-un interviu, cu regret, „doar Hamlet mi-a lipsit”.

Actorul are în palmares până acum 42 de filme și 60 de piese de teatru.

Florin Piersic spune că va juca în continuare, pentru că îşi trăieşte viaţa cu speranţă. "Eu am un cuvânt pe care-l iubesc, se numeşte speranţă. Trăiesc cu speranţă", spune artistul.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-01-31

GALERIE MEDIA


TAGURI: florin piersic, 80 de ani, straini in noapte, aniversare florin piersic
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


SPECTATOR.
27 Ian 2016

LA MULȚI ANI, DISTINSE MAESTRE!
Random imageUltimele stiri


loading...