2018-12-12 09:33


Arșinel, Dichiseanu și Nicolaescu, omagiați cu stele pe Aleea Celebrităților

 |  16:19
Arșinel, Dichiseanu și Nicolaescu, omagiați cu stele pe Aleea Celebrităților

Actorii Alexandru Arșinel și Ion Dichiseanu au primit, sâmbătă, pe Aleea Celebrităților din Piața Timpului, din Capitală, stele pentru întreaga lor carieră. În cadrul aceluiași eveniment, regretatului Sergiu Nicolaescu i s-a oferit o stea postum.

La evenimentul, de sâmbătă, primarul Capitalei, Sorin Oprescu, le-a acordat Placheta Oraşului Bucureşti actorilor Alexandru Arşinel şi Ion Dichiseanu, iar postum regizorului Sergiu Nicolaescu, în semn de recunoaştere şi preţuire pentru întreaga activitate în domeniul teatrului şi filmului românesc.

În deschiderea evenimentului, actorul Vasile Muraru a mulţumit audienţei, organizatorilor, dar şi colegilor săi, după care i-a dat cuvântul lui Alexandru Arşinel.

"Prin prezenţa dumneavoastră, apreciaţi gestul acesta superb care vine la iniţiativa teatrului Metropolis şi a domnului primar. Îi mulţumim domnului primar pentru tot ce a făcut pentru Teatrul Constantin Tănase, în numele teatrului, dar şi al unuia din cei ce va primi astăzi o stea aici, Alexandru Arşinel", a spus Muraru.

La rândul său, Alexandru Arşinel a mulţumit primarului Capitalei şi organizatorilor şi a glumit cu publicul. "Vă mulţumesc pentru înaintarea la grad. În sfârşit îmi primesc şi eu steaua. În sfârşit am fost deconspirat, nu voi mai lucra sub acoperire. Această stea reprezintă răsplata unei munci de peste 50 de ani, nu doar a mea, ci şi a colegilor mei care contribuie la succesele mele şi la trăinicia acestui gen de teatru, a Teatrului de Revistă Constantin Tănase (...) Să vă dea Dumnezeu sănătate", a spus Arşinel.

Primarul Capitalei a luat cuvântul după actorul de comedie şi i-a mulţumit acestuia pentru prestaţia sa artistică de-a lungul timpului: "Maestre, dumneavoastră vreau să înţelegeţi că, încă o dată astăzi, se exprimă respectul comunităţii pentru tot ce aţi făcut. Vă iubim şi vă respectăm, maestre, să ne trăiţi".

În continuare, regizorul şi profesorul universitar Laurenţiu Damian a făcut introducerea pentru actorul Ion Dichiseanu, şi el recompensat cu o stea pe Aleea Celebrităţilor.

"Aduc salutul meu şi salutul cineaştilor pentru un mare actor, un actor cu 55 de ani de activitate, 55 de ani de transfigurare în roluri de teatru şi roluri de film. Dichiseanu a făcut 60 de filme de lungmetraj. A început ca un june prim şi a îmbătrânit pe ecran în diverse ipostaze de bucurie, de extaz şi ţin să spun că este foarte grea transfigurarea. Pentru un actor este îngrozitor de greu să devină, seară de seară, alt şi alt personaj", a spus Damian.

Ion Dichiseanu a fost vizibil emoţionat în timpul evenimentului şi a mulţumit celor prezenţi. "Vă mulţumesc. Ce pot eu să mai spun în asemenea momente? Sunt emoţionat. Este o încărcătură emoţională mare. Am cochetat cu filmul, cu muzica. Este foarte greu să vorbesc despre mine. Fiecare om are o steluţă, are un destin. La mine a fost o stea norocoaă, foarte norocoasă. Am fost un răsfăţat al teatrului şi filmului. Am jucat roluri diferite şi am ţinut foarte mult la atitudinea actorului care se dăruieşte publicului. Doresc să le mulţumesc celor care s-au gândit să îmi ofere steaua geamănă", le-a spus Dichiseanu celor prezenţi la eveniment.

La rândul său, actorul Vladimir Găitan a vorbit despre relaţia sa de prietenie cu regretatul regizor Sergiu Nicolaescu, pe care a catalogat-o ca fiind una "specială" şi "adevărată". "Grea încercare, foarte grea. Să vă vorbesc astăzi despre Sergiu Nicolaescu mi se pare infinit mai greu decât să străbat în galop nebun în armura regelui Sigismund Cheile sălbatice ale Râşnovului, sub privirea necruţătoare a celui ce a fost marele regizor Sergiu Nicolaescu. Personalitate enigmatică asemuită de multe cu ori cu un uriaş aisberg, Sergiu Nicolaescu m-a onorat cu prietenia lui specială, fără efuziuni gratuite, dar cu o dragoste adevărată, extinsă cu multă tandreţe asupra familiei mele. Pe Sergiu Nicolaescu, ultraperfecţionist, sever, profesionist de excepţie, l-a cunoscut întreaga suflare artistică a României şi, de ce nu, a Europei, să nu uităm filmele sale cu marii actori ai lumii", a spus Găitan.

Sorin Oprescu a adus un omagiu personal regretatului regizor, spunând că oamenii păstrează cu demnitate şi respect amintirea lui Sergiu Nicolaescu. La finalul evenimentului, Oprescu şi organizatorii ceremoniei au oferit flori apropiaţilor celor omagiaţi.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-30

Mai multe imagini:
Arșinel, Dichiseanu și Nicolaescu, omagiați cu stele pe Aleea Celebrităților
zoom
Arșinel, Dichiseanu și Nicolaescu, omagiați cu stele pe Aleea Celebrităților
zoom

TAGURI: alexandru, arsinel, ion, dichiseanu, stele, aleea, celebritatilor, eveniment
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...