2018-09-26 12:01


Cea mai scumpă orchestră din lume vine la Bucureşti

 |  15:55
Cea mai scumpă orchestră din lume vine la Bucureşti

15 ani s-au chinuit organizatorii să aducă la Bucureşti cea mai scumpă orchestră din lume, Filarmonica de la Berlin. În doar câteva zile, iubitorii de muzică îi vor putea asculta în cadrul Festivalului George Enescu.

Printre cele mai asteptate momente la festivalului se numara concertul oferit de Berliner Philharmoniker, cea mai scumpa orchestra a lumii. Doar pentru acesta prezenţă, in premiera la noi, organizatorii au platit aproximativ 300.000 de euro.

Oana Marinescu, directorul de comunicare al festivalului a precizat:"Probabil ca a fost una dintre cele mai lungi negocieri. Au durat discutiile peste 15 ani."

La capitolul mari orchestre vom avea la Bucuresti si San Francisco Symphony, Sankt Petersburg Philharmonic Orchestra sau London Symphony Orchestra. Cea din urma va fi condusa de cunoscutul dirijor roman Ion Marin si il va avea ca solist pe celebrul violoncelist francez, Gautier Capucon.

Printre solistii prezenti se afla si violonista Janine Jansen sau Sarah Chang. Aceasta va canta in deschiderea festivalului, duminica seara, alaturi de Orchestra Romana de Tineret si de dirijorul Krisjan Jarvi.

Timp de 22 de zile, la Festivalul George Enescu sunt aşteptaţi peste 150.000 de spectatori, dintre care 20.000 sunt turişti străini. Pe scena festivalului vor urca 2.500 de artişti străini şi 500 de artişti români.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-08-26

TAGURI: filarmonica din berlin, festivalul george enescu, spectatori
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


Apa Nova

loading...