2018-12-13 20:00


Chris de Burgh a fost marcat de tragedia din clubul Colectiv

 |  01:05
Chris de Burgh a fost marcat de tragedia din clubul Colectiv

Chris de Burgh a fost marcat de tragedia care a avut loc in clubul Colectiv din Bucureşti. Acesta a transmis un mesaj de sustinere morala familiilor victimelor, in care isi exprima regretul pentru teribilul dezastru.

„Imi exprim profundul regret pentru pierderile de vieti omenesti din tragedia ce a avut loc recent in clubul Colectiv, din Bucuresti. Imi doresc o insanatosire grabnica celor raniti si profunda compasiune familiilor care se afla acum in doliu”, a precizat artistul conform unui comunicat de presa.

Mai sunt doar trei zile pana la show-ul Chris De Burgh din Bucuresti, de pe 19 noiembrie, ora 20.00, de la Sala Palatului.

Asadar, va invitam la un eveniment de marca, sa purtati cu dragoste rosu aprins, sa veniti insotiti de persoana iubita si sa savurati fiecare melodie a celebrului Chris de Burgh, din care nu vor lipsi: Lady in Red, Don’t Pay the Ferryman, Spaceman, High On Emotion, Missing You, So Beautiful sau Spanish Train, dar si melodii de pe ultimul material: The Hands of Man.

https://www.youtube.com/watch?v=ItfyoMvJnx

https://www.youtube.com/watch?v=wGcc5-BQymw

https://www.youtube.com/watch?v=lqZEp4Fb6qw

Preturile pentru concertul Chris de Burgh sunt urmatoarele:

VIP - 500 RON

Categoria I - 300 RON

Categoria II - 250 RON

Ccategoria III - 200 RON

Categoria IV - 150 Ron   

Acestea sunt disponibile online pe:  bilete.ro sau in Oficiile Postei Romane si magazinele Inmedio semnalizate bilete.ro si magazinele Germanos; eventim.ro;  myticket.ro si magazinele Diverta; startickets.ro bilet.ro si prin reteaua Tui Travel si Teatrul National salapalatului.ro

DESPRE CHRIS DE BURGH

Chris de Burgh (Christopher John de Burgh Davison), cantaret, compozitor si instumentist englezo-irlandez, s-a nascut la Buenos Aires, Argentina.

Tatal lui Chris de Burgh, colonelul Charles Davison, diplomat britanic iar mama sa, Maeve Emily de Burgh, irlandeza, il însoţea cu sfintenie în misiunile diplomatice. Dupa o perioada, familia de Burgh s-a instalat în Bargy Castle, County Wexford, un castel din secolul al XII-lea cumparat de bunicul lui Chris, Sir Eric de Burgh, castel care a fost transformat intr-un hotel unde Chris obisnuia să cante pentru oaspeti si a luat numele de scena de Burgh, al mamei sale (familia de Burgh este inrudita cu Hubert de Burgh, nobil de pe vremea Regelui John).

Piesa care practic l-a facut celebru este Lady in Red, de pe materialul aparut in mai 1986 si intitulat “Into the Light”, o melodie care a ajuns numarul 1 in topurile de specialitate din mai multe tari. Acest album include si piesa For Rosanna, dedicata fiicei sale la nastere, Rosanna Davison (in 2003, a castigat titlul de Miss World).

Chris a urmat cursurile colegiului Marlborough, din Wiltshire, apoi a urmat Trinity College din Dublin, obtinand o diploma de master in Engleza, Franceza si Istorie. In 1974, Chris de Burgh a semnat un contract cu A&M Records si a cantat in deschiderea supergrupului Supertramp, in turneul "Crime of the Century". A debutat cu albumul "Far Beyond These Castle Walls", dar nu a reusit să urce in topuri.

Primul sau succes notabil a fost single-ul "Don't Pay The Ferryman" din septembrie 1982. Urmează hit-urile "High On Emotion" din aprilie 1984 si in 1986 ajunge in fruntea multor clasamente cu Lady in Red. Ajunge pe 1 UK, 1 Norvegia, 3 USA, 3 Suedia, 4 Olanda, 6 Noua Zeelanda 7, Austria si pe locul 18 în Elvetia. Un album cu un succes echivalent a fost în toamna anului 1988, odata cu aparitia discului "Flying Colours" - ajuns pe 1 UK, 2 Elvetia, 10 Olanda, 34 Suedia şi 37 Australia. Cel mai notabil succes inregistrat dupa hit-urile anilor '80 vine odata cu aparitia L.P.-ului "Footsteps" din 2008 - locul 4 în Marea Britanie, 12 Danemarca, 22 Elvetia, 38 Austria şi 55 Suedia.

Chris de Burgb a vandut peste 45 de milionae de albume in intreaga lume. Alte melodii cunoscute sunt: Midnight in Moscow, Sight and Touch, Missing You, Say Goodbye To It All, Spanish Train.

DISCOGRAFIE CHRIS DE BURGH:

 "Far Beyond These Castle Walls" - ianuarie 1975;

 "Spanish Train & Other Stories" - noiembrie 1975;

"At The End Of A Perfect day" - august 1977;

 "Crusader" - ianuarie 1979;

"Eastern Wind" - iulie 1980;

"The Gateway" - octombrie 1982;

 "Man On The Line" - mai 1984;

 "Into The Light" - mai 1986;

"Flying Colours" - noiembrie 1988;

"From A Spark To A Flame - The Very Best Of" - compilaţie, octombrie 1989; 11. "High On Emotion - Live From Dublin" - live, septembrie 1990;

"Power Of Ten" - mai 1992;

"This Way Up" - mai 1994;

"Beautiful Dreams" - noiembrie 1995;

 "Quiet Revolution" - septembrie 1999;

 "Timing Is Everything" - septembrie 2002;

"The Road To Freedom" - februarie 2004;

"The Storyman" - septembrie 2006;

"Footsteps" - noiembrie 2008

"Moonfleet And Other Stories" - octombrie 2010

“Footsteps 2” -  octombrie 2011

“Home” - octombrie 2012

“The Hands of Man” - septembrie 2014

   

   


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-17

TAGURI: chris de burgh, marcat, tragedia, clubul colectiv
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...