2018-12-18 15:14


Cineaştii români recidivează. „Comoara” lui Porumboiu, premiat la Cannes

 |  19:23
Cineaştii români recidivează. „Comoara” lui Porumboiu, premiat la Cannes

Filmul „Comoara” în regia lui Corneliu Porumboiu a câștigat sâmbătă seară premiul Un Certain Talent la Festivalul Internațional de Film de la Cannes, informează Agerpres.

Juriul care a stabilit câștigătorii ediției din acest an la secțiunea Un Certain Regard a fost prezidat de Isabella Rossellini și i-a mai avut în componență pe Haifaa al-Mansour (regizor - Arabia Saudită), Panos H. Koutras (regizor - Grecia), Nadine Labaki (regizoare și actriță - Liban) și Tahar Rahim (actor - Franța).

Premiul Un Certain Regard a fost acordat filmului „Hrutar” („Rams”), regia Grimur Hakonarson, Premiul Juriului a revenit peliculei „Zvizdan” („The High Sun”), regia Dalibor Matanic, distincția pentru Cel mai bun regizor a fost câștigată de Kiyoshi Kurosava pentru „Kishibe no tabi” („Journey to the Shore”), în timp ce Promising future prize a fost acordat ex aequo producțiilor „Masaan”, regia Neeraj Ghaywan și „Nahid”, regia Ida Panahandeh.

Lungmetrajul „Trois souvenirs de ma jeunesse”, regizat de cineastul francez Arnaud Desplechin, şi pelicula „El abrazo de la serpiente”, a regizorului columbian Ciro Guerra, se numără printre laureaţii secţiunii Quinzaine des Réalisateurs.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-25

TAGURI: festival, film, cannes, comoara, corneliu, porumboiu
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...