2018-12-13 06:54


Cum va fi vremea în septembrie, octombrie şi noiembrie

 |  16:18
Cum va fi vremea în septembrie, octombrie şi noiembrie

Temperaturile vor fi normale pentru perioadele respective, în lunile septembrie, octombrie şi noiembrie. Ploile ne vor da de furcă, însă, cantităţi mari de precipitaţii se vor înregistra în anumite regiuni, conform ANM.

In septembrie, temperaturile medii lunare se vor situa peste norme (media multianuala a lunii septembrie 14,8 grade Celsius) in sud-estul, sudul si local in vestul tarii, iar in celelalte regiuni pot fi apropiate de mediile multianuale. Astfel, in Banat, Crisana si Dobrogea, valorile termice medii se vor incadra intre 15 si 19 grade Celsius. Cantitatile lunare de precipitatii vor avea o tendinta spre deficit in majoritatea regiunilor, cu exceptia centrului si nordului tarii unde acestea pot fi apropiate de mediile climatologice. Media multianuala lunara de precipitatii este de 55 l/mp.

In octombrie, regimul termic va inregistra valori peste mediile climatologice in sud-est si local in sudul si vestul teritoriului, iar in restul regiunilor temperaturile medii lunare se vor incadra in normalul perioadei. Media multianuala a temperaturilor in luna octombrie este de 9,6 grade Celsius, calculata pentru intervalul 1981-2010. Pentru Banat, Crisana, Dobrogea si Muntenia sunt prognozate temperaturi medii ce pornesc de la 9 grade Celsius si ajung la 14 grade Celsius. La capitolul precipitatii, prognoza arata cantitati lunare de ce vor prezenta valori apropiate de mediile multianuale (stabilite la 43,5 l/mp/ in majoritatea regiunilor, iar in centrul, nordul si local in vestul tarii acestea vor avea o tendinta de excedent.

In noiembrie, estimarile arata ca valorile termice vor fi apropiate de mediile multianuale, cu exceptia regiunilor din sud-est si local sud si vest, unde acestea se pot situa peste normele multianuale, de 3,8 grade Celsius. Temperaturile medii vor fi cuprinse intre zero grade si 5 grade Celsius, in Moldova, respectiv intre 5 si 8 grade Celsius, in Dobrogea. De asemenea, cantitatile lunare de precipitatii se vor situa in limite apropiate de mediile climatologice lunare (41,5 l/mp) in sud-est si sud, iar in restul teritoriului vor fi posibile cantitati medii peste norme.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-08-21

TAGURI: prognoza meteo, ploi, septembrie, octombrie, noiembrie
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...