2018-12-19 03:52


Cvartetul Schumann concertează la Bucureşti. La ArCuB, pe 17 noiembrie

 |  21:27
Cvartetul Schumann concertează la Bucureşti. La ArCuB, pe 17 noiembrie

Fondat în 2007 de fraţii Erik, Ken şi Mark Schumann, căruia i s-a alăturat în 2012 violista Liisa Randalu, Cvartetul Schumann va ajunge şi în Bucureşti, pe 17 noiembrie, în periplul său prin Germania, Austria, Elveţia, Anglia. Cei patru muzicieni care vor urca pe scena ArCuB vor interpreta lucrări de Joseph Haydn, Leoš Janáček, Antonín Dvořák.

Erik Schumann (vioară), Ken Schumann (vioară), Mark Schumann (violoncel) şi Liisa Randalu (violă) vor interpreta lucrări de Joseph Haydn, „Cvartet de coarde în Re Major, op. 76/5“, Leoš Janáček, „Cvartet de coarde nr. 1 «Sonata Kreutzer»“, şi Antonín Dvořák, „Cvartet de coarde în Fa Major, op. 94, «American»“. Cvartetul a fost fondat în 2007, de fraţii Erik, Ken şi Mark Schumann, care au copilărit în regiunea Rhineland din vestul Germaniei şi au studiat vioara şi violoncelul. Cu o abordare proaspătă, cvartetul a căpătat rapid notorietate în spaţiul german, iar în 2012 li s-a alăturat violista Liisa Randalu, originară din Estonia, se arată într-un comunicat de presă. Dincolo de aprecierile criticilor de specialitate, tinerii muzicieni aspiră la o legătură sinceră cu auditoriul.

„O compoziţie muzicală se desăvârşeşte pe scenă. Doar acolo ea devine autentică. Nici noi nu ştim ce se va întâmpla şi orice tentaţie de a imita dispare. Aproape instinctiv devii onest cu tine însuţi şi poţi avea o legătură reală cu publicul, comunicând prin muzică“, au declarat aceştia. Cvartetul Schumann a susţinut concerte în ţări precum Germania, Japonia, Canada, Austria şi Italia. Printre artiştii alături de care grupul a urcat pe scenă se află Henri Sigfridsson, Ramón Ortega Quero, David Orlowsky, Nicolas Altstaedt şi Nils Mönkemeyer. În perioada următoare, cei patru instrumentişti vor concerta la castelul Esterházy din Eisenstadt (Germania), Tonhalle din Zürich (Elveţia), Musikverein din Viena (Austria) şi Wigmore Hall din Londra (Anglia).

Bilete pentru evenimentul de la Bucureşti pot fi cumpărate din reţeaua magazinelor Eventim şi online  de pe Eventim.ro, la preţurile de 30 şi 50 de lei.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-02

TAGURI: cvartetul schumann, concert, bucuresti, arcub, 17 noiembrie
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...