2018-10-24 08:57


David Gilmour și-a înregistrat noul single cu un cor de foşti deţinuţi

 |  18:09
David Gilmour și-a înregistrat noul single cu un cor de foşti deţinuţi

Chitaristul trupei Pink Floyd, David Gilmour, a dezvăluit faptul că noul lui single include un pasaj coral interpretat de foşti deţinuţi care au fost încarceraţi în aceeaşi închisoare cu fiul său, informează bbc.com.

Muzicianul britanic a înregistrat piesa "Rattle That Lock" în colaborare cu The Liberty Choir, un ansamblu coral ce a debutat sub forma unui proiect de reabilitare prin muzică a foştilor deţinuţi din închisoarea Wandsworth, transmite Mediafax. Celebrul rocker spune că acel cor a oferit foştilor deţinuţi "o speranţă reală şi optimism".

Fiul artistului, Charlie, a fost încarcerat în închisoarea Wandsworth din sudul Londrei în anul 2011, după ce a fost arestat pentru comportament agresiv în timpul unor demonstraţii ale studenţilor britanici, care protestau faţă de creşterea taxelor de şcolarizare.

Charlie Gilmour a petrecut patru luni în acea închisoare. El a fost condamnat pentru participarea sa la un protest studenţesc din 2010, în timpul căruia a distrus suportul unui drapel naţional britanic şi a aruncat un coş de gunoi într-un convoi oficial de automobile în care se aflau reprezentanţi ai familiei regale.

The Liberty Choir, condus de antrenorul vocal M.J. Paranzono şi textiera Ginny Dougary, aduce muzicieni din South London Choir în închisoarea Wandsworth pentru a organiza cursuri săptămânale de muzică la care participă deţinuţii din acea închisoare.

The Liberty Choir susţine cu regularitate concerte şi în afara închisorii, la care foştii deţinuţi participă alături de membrii South London Choir.

Şapte foşti deţinuţi din închisoarea citată au făcut parte din corul de 30 de persoane care au participat la înregistrările pentru single-ul "Rattle That Lock".


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-08-06

TAGURI: pink, floyd, david, gilmour
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...