2018-10-20 12:49


De la Opera Comică, LA PARIS, MONCHER, pe 15 decembrie!

 |  18:32
De la Opera Comică, LA PARIS, MONCHER, pe 15 decembrie!

”Hei, bunic, cu monoclu erai șic!” va răsuna în mintea copiilor, care își vor însoți de această dată ei bunicii la spectacolul Operei Comice pentru Copii, ”La Paris, Moncher!”, marți, 15 decembrie, la ora 19.00. Cei mici vor pătrunde astfel în povestea care îmbină teatrul cu muzică și dansul, într-un amestec sofisticat și accesibil deopotrivă.

Mița Biciclista, gheisha autohtonă a Micului Paris, Zița, discipola ei cu bovarisme de cârciumăreasă, Moncher, filosoful melancolic de Dâmbovița, care surprinde spectacolul lumii în a lui “cârciumioară la Șosea”, acestea sunt gazdele întâmplărilor ”cu cântec” puse la cale de Asociația SmartArt și Compania All’s Choir & Ballet, în parteneriat cu Opera Comică pentru Copii. Astfel, se întâlnesc pe scenă Cristian Vasile cu Maria Tănase, înainte că amicul Moncher să pornească spre Paris, ca să împlinească visul damelor mai sus amintite.

La Paris, Moncher descoperă boema din Montmartre, Jean Moscopol cântă sub același acoperiș cu Edith Piaf, iluziile de amor ale Micului și Marelui Paris se întrepătrund, într-un carusel muzical care îmbină refrenele românești ale epocii cu cele de pe malurile Senei. Fantezia “La Paris, Moncher!” vă invită să petreceți o seară în compania unui cvartet atemporal, Quartetto Emozione, a unui pianist, acrobat al stilurilor muzicale și improvizației, Alexandru Burcă și mai ales alături de soliștii All’s Choir & Ballet Company, Mădălina Constantin, Florentina Picuș și Marius Nine. Invitat special este tenorul Andrei Lazăr, prim-solist la Opera Națională din București, care va adăuga șarmul său unui personaj interbelic cu ținută cosmopolită.

Ligia Necula a creat un scenariu care îmbină replici în spiritul lui Minulescu și Topârceanu, cu aluzii la Caragiale, un joc sprințar și postmodern căruia nu-i pasă atât de conformitatea stilistică, ci mai degrabă de potențialul teatral al întâlnirii cuvintelor și personajelor în scenă. Regizorul spectacolului, Alin Horia Mânzat, a imaginat o poveste muzicală lecuită de amprenta timpului, în care totul este posibil, artistic, cu atenție însă pentru modernismul bine temperat.

“La Paris, Moncher!” este a doua premieră susținută de artiștii Companiei All’s Choir & Ballet pe scena de la Opera Comică pentru Copii, după spectacolul dedicat copiilor, ”S-au furat poveștile!”, cu muzică din desenele animate, prezentat în 2015 în Festivalul ”Hansel și Gretel”. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-12-07

TAGURI: opera comica, la paris, moncher, decembrie, ligia necula
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...