2018-10-19 01:25


Dezamăgire la FolkYou. „Au cântat cu o scârbă extraordinară”!

 |  17:13
Dezamăgire la FolkYou. „Au cântat cu o scârbă extraordinară”!
Marius Florian

Pe Litoral, dezamăgirea merge uneori la pachet cu darea de mână: bani mulți pe bilete, dar evenimente la care ți-ai dori să nu fi participat. Până în prezent, două astfel de festivaluri se încadrează în această categorie.

Out of Doors Fest a ajuns la cea de-a treia ediție, în Costinești. Anul trecut, evenimentul a avut loc în zona Hanului Piraților și s-a dovedit a fi un succes. Anul acesta însă a fost o reală dezamăgire. „Buget de austeritate. Cum vrei să iasă ceva bine când n-ai bani? (...) Și au venit numai copii”, spune un participant la Out of Doors Fest, desfășurat în perioada 24-25 iulie. Și s-a văzut. Trupe puține, doar două zile disponibile pentru eveniment.

Trecem la FolkYou, care s-a încheiat sâmbătă seară. Cea de-a 11 ediție a evenimentului (30 iulie – 1 august) desfășurat în Vama Veche, i-a entuziasmat pe unii, dar cei mai mulți au fost dezamăgiți.

„Aseară (sâmbătă – n.r.) i-am prins pe Emeric Imre și Florin Chilian. A fost full! Chilian a fost bestial și Imre la fel. El va cânta și azi, exact vizavi de scena de la FolkYou. Emeric Imre este idolul generației mele... și Chilian la fel!”, spune Gabriela Vasile.

Nu a fost prezentator, unii interpreți nici măcar nu au salutat publicul

Mai încolo însă, doi constănțeni au cu totul altă opinie. Ionuț Șotilă susține că „mie mi s-a părut că nu a fost FolkYou, de fapt, a fost RockYou...”, iar soția acestuia, Gianina, a fost mai vehementă: „Am fost în prima seară și organizarea a fost foarte proastă. În sensul că, în primul rând, față de alți ani, nu au avut prezentator. Nu a fost nimeni care să prezinte! Noi am prins de la Ada Milea, adică mai fuseseră vreo doi inși înainte. Nu i-a prezentat nimeni, pur și simplu au început să cânte. Nu au vorbit cu publicul deloc, nici măcar «bună seara» nu au spus! S-a cântat cu un dezgust total! Altă dată era Marius Tucă, prezentator. Era OK. Acum și Mircea Vintilă a cântat cu o scârbă extraordinară și aplauze foarte puține după fiecare melodie. Pur și simplu nu reacționai cu persoana care cânta... Ți se părea că prestează în scârbă și nu simți momentul... Singurii care s-au prezentat și au făcut show frumos au fost OCS, care sunt trupă de rock. Au făcut un show foarte frumos, au interacționat cu publicul, și Celelalte Cuvinte, care sunt tot de rock... În rest, dinainte, nimic! (...) Ca mulțime, au fost destui. Spre deosebire de acum doi sau trei ani, când toată lumea asculta folk, acum toate barurile și terasele de pe lateral erau pline, full. Într-unul se asculta rock, în altul nu manele, dar aproape... era un amalgam, foarte multă gălăgie. Am fost foarte dezamăgită anul acesta, de aceea nici nu m-am mai dus în a doua seară. Voiam să văd Poesis, Iris, dar m-am gândit că e așa ca în prima seară... nașpa... Ca oameni, au fost diverși, familii normale ca noi, dar și puștime de 14-15 ani. De toate vârstele. Mi s-a părut că și sunetul a fost mai prost ca în alți ani. În alți ani, sunetul era foarte tare și acoperea zgomotul de fond de pe lateral. Acum, toate terasele alea de pe lateral ascultatu în voie orice stil de muzică”.

Succese: concertele Europa FM și Liberty Parade

Sâmbătă a avut loc unul dintre cele mai mari evenimente de pe litoralul românesc: Europa FM, pe plaja dintre stațiunile Venus și Saturn,  unde au cântat Smiley, Vunk, Loredana, Voltaj, Vama şi Holograf.

Zeci de mii de oameni au participat la cea mai mare sărbătoare a muzicii dance: Liberty Parade. Potrivit organizatorilor, show-ul de anul acesta a cuprins, pe lângă cei 18 DJ care au încins atmosfera, spectaculoase focuri de artificii care au marcat mai multe momente din line-up, proiecţii senzaţionale, lasere, confetti şi efecte speciale comparabile cu marile spectacole internaţionale de gen.

Ce urmează

Mai bine de jumătate din vară s-a epuizat însă, de regulă, în luna august litoralul atinge apogeul, dacă ne raportăm la evenimente și numărul de turiști. Astfel, vineri, 7 august, la Heavens Hell din Constanța va avea loc concertul lui El Nino, intitulat „Onoarea înainte de toate”. În aceeași zi, cei mai cunoscuți cântăreți și trupe din România vor păși pe covorul roșu pentru o nouă ediție a Mamaia Music Awards. Evenimentul va începe în piațeta Perla, de la ora 21.00. Potrivit organizatorilor, la eveniment sunt așteptați peste 20.000 de spectatori, turiști români și străini, aflați pe litoral și în stațiunea Mamaia. Trei zile mai târziu, în Costinești, la mega discoteca Tineretului, vor concerta cei de la BUG Mafia, accesul fiind după ora 23.00. Joi, 6 august, Delia va concerta într-un club celebru din stațiunea Mamaia, iar Smiley și Loredana vor urca pe scenă, pe 8 august, în cadrul unui concert aniversar, în care un alt celebru hotel din stațiune sărbătorește șapte ani de existență. În Constanța, „Zilele Prieteniei Bergenbier” sunt programate pe 15 și 16 august, concertele urmând a avea loc pe plaja Modern. La fel ca și la edițiile anterioare, intrarea va fi liberă. În acest an, pe scenă vor urca Vița de Vie, Șuie Paparude, Coma sau E.M.I.L. Tot în 15-16 august va avea loc cea de-a doua ediție a evenimentului Auto Summer Fest Mamaia ce se va desfăşura  pe faleza stațiunii Mamaia, lângă restaurant Cetate. Și tot în Mamaia, pe 20 august, Faydee va concerta într-un club celebru din stațiune, iar evenimentele de pe litoral se vor încheia cu Pro Istoria Fest 2015, la Cetatea Enisala. Cea de-a doua ediţie a Pro Istoria Fest va avea loc în zilele de 28 şi 29 august, sub forma unui festival adresat iubitorilor de toate vârstele de muzică și de activități în aer liber.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-08-03

GALERIE MEDIATAGURI: folkyou, litoral, festival, costinesti, out of doors fest
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...