2018-12-14 16:56


Documentarul lui Dan Chişu analizează fenomenul new media: YouTube Bazaar

 |  19:15
Documentarul lui Dan Chişu analizează fenomenul new media: YouTube Bazaar

“YouTube Bazaar” spune povestea lui Daniel Alexe, zis Bahoi, un tip curajos şi cu vise îndrăzneţe, care are propriul său canal media pe YouTube. Acesta munceşte în Olanda pentru a-şi putea permite să cumpere computere la mâna a doua pe care le trimite consătenilor săi din Peninsula, o localitate din judeţul Constanţa, populată din plin cu ţigani care joacă în filmuleţele sale, îl ajută şi învaţă de la el. Motivul este unul bizar: visează ca toţi vecinii săi să-i urmărească producţiile de pe YouTube. Copilăros? Megaloman? Sau e pur și simplu nebun?

Documentarul lui Dan Chişu analizează fenomenul new media şi ce presupune acesta în contextul societăţii de astăzi. “Povestea filmului îl ridică pe Bahoi la rangul de exponent al puterii mediatice virale, un studiu de caz care nu poate fi ignorat. Rând pe rând, specialiştii se pronunţă, explicând cum tehnologia facilitează accesul la celebritate cu fonduri zero, în condiţiile în care tehnologia facilitează accesul la crearea de conţinut”, explică Ştefan Alexandrescu, critic de film.

Directorul de imagine al filmului este Andrei Gheorghe, montajul este realizat de Mihai Codleanu, sunetul îi aparţine lui Marius Leftărache, iar din coloana sonoră a filmului face parte cunoscuta piesă “Robot Armăsar Attack”, de Gojira vs. Liviu Vasilică. Regia şi scenariul sunt semnate de Dan Chişu. Filmul este o producţie independentă, realizată de DaKINO Production, alături de coproducătorii Watch Me Productions (Codin Maticiuc) şi DiudFilm (Andrei Gheorghe).

Documentarul “YouTube Bazaar”a avut premiera de gală în Bucureşti, la Cinema Studio, marţi, urmând ca joi să fie prezentat şi publicului din Constanţa, la Cityplex, de la ora 19.00. Totodată, pe 26 noiembrie, filmul intră în cinematografele din întreaga ţară.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-24

TAGURI: YouTube Bazaar, dan chisu, documentar, film
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...