2018-12-15 21:03


Documentarul „The Hunt”, proiectat gratuit la Muzeul „Grigore Antipa”

 |  19:10
Documentarul „The Hunt”, proiectat gratuit la Muzeul „Grigore Antipa”

Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” și BBC Earth ne invita la proiecția gratuită a documentarului ”The Hunt” în fiecare weekend, începând cu data de 14 și15 noiembrie 2015, de la ora 13:00, în Sala Multimedia a muzeului. Serialul se concentrează în detaliu pe strategiile pe care prădătorii le folosesc pentru a prinde prada, dar și pe strategiile pe care prada le folosește pentru a supraviețui, fiecare episod urmărind câte un habitat esențial al planetei.

Documentarul „The Hunt”, îl are ca narator pe Sir David Attenborough și este o producție de referință despre istorie naturală produsă de echipa din spatele seriilor de succes Planet Earth sau Frozen Planet, producătorul executiv Alastair Fothergill și producătorul Huw Cordey de la Silverback Films. Multe dintre povești vor prezenta comportamente rar întâlnite cum ar fi urșii polari care folosesc zonele cu gheață topită de la suprafață pentru a pândi focile, vulpile arctice care sar pentru a prinde pinguinii sau balenele ucigașe care vânează puii balenelor cu cocoașă în apele tropicale. „The Hunt” prezintă animale filmate foarte rar până acum, inclusiv vidra marină din Africa de Sud aflată în pericolde dispariție sau balena albastră, cel mai mare vânător care a existat pe planeta noastră. De la pășunile deschise la pădurile dense, de la Arctic  până în mijlocul oceanelor,  documentarul dezvăluie provocările pe care prădătorul și prada le întâlnesc în aceste lumi atât de diferite, informeaza un comunicat de presa.

„De regulă, nu prea întâlnești oameni care să filmeze un tigru vânând înpădure, iar acest lucru nu a fost realizat niciodată la valoarea de referință spre care aspirăm noi. Așa că am  montat camera pe un elefant. Tigrii sunt bine familiarizați cu elefanții și viceversa  -domesticirea elefanților e o practică foarte veche în India. A fi călare pe un elefant înseamnă că mirosul lui e mai puternic decât al tău. E un mod bun de-a fi sub acoperire. Acest sistem ne-a permis să urmărim felinele în zone unde n-ai fi ajuns cu niciun vehicul”, a declarat producatorul Jonnie Hughes.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-09

TAGURI: documentar, the hunt, proiectat, gratuit, muzeul, grigore antipa
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...