2019-02-23 07:23


Domus Aurea din Roma va fi restaurat. Italia a alocat 300 milioane de euro pentru protejarea patrimoniului cultural

 |  16:06
Domus Aurea din Roma va fi restaurat. Italia a alocat 300 milioane de euro pentru protejarea patrimoniului cultural

Celebrul Domus Aurea, palatul auriu pe care împăratul Nero l-a construit în centrul Romei, pentru propria faimă, dar care a fost ulterior îngropat sub multe tone de pământ, din ordinul împăratului Traian, a fost trecut pe lista monumentelor din patrimoniul cultural italian pentru conservarea cărora s-au alocat 300 de milioane de euro. În restaurare intra şi zidurile cetăţii medievale din Siena, dar şi fundaţia pe care este clădit oraşul Veneţia.

Conservarea artei şi a arhitecturii multimilenare reprezintă o problemă perenă în Italia, iar multe situri cultural-istorice au fost lăsate într-o stare fragilă de către statul italian, din cauza reducerii cheltuielilor publice şi a unui management defectuos. Zidurile cetăţii medievale din Siena se află printre monumentele care vor fi restaurate pe parcursul următorilor trei ani, prin intermediul unei finanţări de 2,2 milioane de dolari, a precizat Ministerul Culturii din Italia, citat de Mediafax.

Acest plan de finanţare a fost prezentat oficial la scurt timp după ce guvernul condus de prim-ministrul italian Matteo Renzi a aprobat un buget pe 2016 în care au crescut cheltuielile pentru Cultură şi care conţine prevederi prin care tinerii în vârstă de 18 ani sunt stimulaţi financiar să cheltuiască sume mai mari pe activităţi culturale precum mersul la cinematograf. Siturile culturale din Italia vor fi înzestrate cu sisteme de securitate şi de supraveghere video, printr-o finanţare de 50 de milioane de euro, a precizat Ministerul Culturii din Italia. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-01-07

TAGURI: domus aurea, roma, italia, patrimoniu cultural
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...