2017-01-19 02:22

TIMP LIBER


Explorator român, în deșertul… cancerului. Alin Totorean are nevoie de ajutorul nostru

 |  18:54
Explorator român, în deșertul… cancerului. Alin Totorean are nevoie de ajutorul nostru

Pasiunea lui e călătoria. De când se ştie, umblă de unul singur printrestrăini, escaladează vârfuri de munţi, parcurge ţări, deşerturi şi traverseazăape, cu o voluptate rar întâlnită. Nu urmăreşte locuri des vizitate de turişti,ci caută cu înfrigurare zone sărace, populate cu oameni obişnuiţi, despre carenimeni nu scrie niciodată nimic. Exploratorul Alin Totorean s-a născut la 22mai 1968, la Arad, a absolvit Facultatea de Mecanică din Timişoara şi estepreşedinte al Asociaţiei Speologice „Speowest Arad”.

„Nu mă las învins!”

Alin este singurul român care a traversat pe jos deșertul Atakama din Chileși, în urmă cu câţiva ani, a efectuat mai multe expediții solitare în Mongolia,Turcia, Maroc, India, Bolivia și Etiopia. A purtat cu cinste numele României pecele mai aride zone de pe pământ. Tot el a realizat prima româneascăsolitară din continentul australian.

Arădeanul ar mai fi făcut astfel de călătorii inedite, ar fi scris şi ar fifotografiat minuni ascunse. Dar, din păcate, soarta lui s-a schimbat brusc. Înurmă cu un an a aflat că are... cancer. Vestea a căzut ca un trăsnet pestesufletul lui, peste visele şi planurile de viitor. Alin a ţinut pentru elteribila veste, puţini dintre prietenii lui au ştiut. „Probabil că boala s-adeclanşat în timpul expediţiei de acum 2 ani, din Australia, unde am rămas îndeşert, câteva zile, fără apă, spune Alin. M-am deshidratat şi am slăbit 8kilograme. A fost un şoc pentru organismul meu. Dar asta e. Mă descurc eucumva. Am încredere, sunt optimist. Sper să reuşesc să înving boala, vreau săpot, am planuri pentru viitor. Nu mă las învins! La mijloc de februarie, cândvoi termina tratamentul, voi face o serie de investigații, care îmi vor arătastarea de moment. Atunci vom vedea dacă boala a mai evoluat sau nu, pe undevaprin corp. Este o boala care tace și face. Poți face tratamentul și, cu toateastea, să te trezești peste ceva timp că lucrurile se complică și că boala, defapt, se extinde. Iar tipul de cancer pe care îl am e rezistent la radioterapieși la citostatice. Lucrurile, în ansamblul lor, nu sunt foarte ok, dar amsperanță!”

Club Nerv organizează, vineri, 4 februarie 2011, începând cu ora 21.00, laArad, un concert caritabil (Quaternion, B. Ton, Geonosis) pentru susținerea luiAlin Totorean în lupta împotriva cancerul. Pentru a-l ajuta pe Alin sădepăşească acest moment groaznic din viaţa lui, se pot face donaţii în contulnr. RO49.RNCB.0016.0054.6682.0001, deschis la BCR – Agenția Avram Iancu, Arad,titular: Totorean Ion.

Foto: Alin Totorean şi D.F.M.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639236-12-20Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image