2019-01-22 15:15


Gheorghe Zamfir, recital impresionant în Grădina de vară din Jupiter

 |  15:44
Gheorghe Zamfir, recital impresionant în Grădina de vară din Jupiter
Livia Lixandru

Gheorghe Zamfir va susţine un impresionant recital, în Grădina de vară din staţiunea Jupiter, pe 25 iulie. Gheorghe Zamfir este un naist şi compozitor român, supranumit Regele naiului. Exprimându-se artistic printr-un instrument aproape uitat (numit şi fluierul lui Pan), Gheorghe Zamfir reuşeşte să cucerească aplauzele întregii planete.

Astfel că, maestrul Gheorghe Zamfir îi va încânta pe toţi cei prezenţi în Grădina de Vară, din staţiunea Jupiter. Naistul modifică forma, construcţia şi tehnica naiului, lărgindu-i considerabil paleta de interpretare. Introduce naiul în toate stilurile şi genurile muzicale, revoluţionând sunetul la scară universală şi aducând naiul în atenţia publicului modern. Pe lângă prestigioasa carieră de muzician, se manifestă ca artist şi în domeniul literar şi al artelor plastice, publicând versuri, eseuri şi o carte autobiografică şi expunând picturi proprii în ţară şi în străinătate.

După aproape un deceniu de absenţă, în ianuarie 2006 Gheorghe Zamfir se întoarce în Canada pentru un tur de concerte cu ATHENAEUM STRING Quintet. În programul turneului a fost inclusă o premieră mondială: “Anotimpurile” de Antonio Vivaldi pentru nai şi quintet de coarde în aranjamentul muzical al muzicianului Lucian Moraru, cât şi piesele “Ciocârlia”, “Lonely Shepherd” etc. În decursul unei cariere muzicale care depăşeşte 50 de ani, Gheorghe Zamfir creează peste 300 de lucrări în stil folcloric, cameral, coral, vocal, instrumental şi simfonic. Repertoriul său cuprinde compozitori de la perioada barocă şi clasică precum Wolfgang Amadeus Mozart, Johann Sebastian Bach, Arcangelo Corelli, Antonio Vivaldi, până la contemporani ca John Lennon, Paul McCartney, Billy Joel sau Elton John.

Gheorghe Zamfir este câştigătorul a 120 de discuri de aur şi platină, are peste 190 de discuri înregistrate şi peste 120 de milioane de albume vândute. Este singurul artist european care a câştigat două discuri de aur în SUA şi singurul artist român care a câştigat un disc de aur în Ungaria.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-23

TAGURI: Gheorghe, zamfir, recital, gradina, de, vara, Jupiter, iulie
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...