2017-01-17 21:38

TIMP LIBER


Gheorghe Zamfir: N-am ajuns să mă bată pe mine maneliştii! Naistul, foc şi pară că Mexicanu şi gaşca au cules laurii la petrecerea lui Ţiriac

 |  18:43
Gheorghe Zamfir: N-am ajuns să mă bată pe mine maneliştii! Naistul, foc şi pară că Mexicanu şi gaşca au cules laurii la petrecerea lui Ţiriac

Invitat să-i încânte pe oaspeţii lui Tiriac, milionari unul şi unul dintoată Europa veniţi la vânătoarea de la Balc, Gheorghe Zamfir a fost suprins săafle că naiul său ar fi fost mai puţin apreciat decât acordeonul luiMarian Mexicanu sau ţambalul lui Luis Iordache. Artistul ne-a declarat căzvonul acesta este o fabulaţie scornită cu scopul de a-l denigra şi că valoarealui nu va fi niciodată umbrită de o gaşcă de manelişti.

La sfârşitul lunii trecute, Gheorghe Zamfir a fost chemat la Balc pentrua interpreta la nai câteva dintre cele mai cunoscute piese ale sale, la o searădupă Marian Mexicanu, Luis Iordache, Gina Lincan şi Petre Andrei, lăutaricunoscuţi printre iubitorii genului. Chiar dacă, imediat după aceea, au apărutecouri nu tocmai favorabile la adresa naistului, acesta ne-a asigurat că suntdoar zvonuri nefondate lansate de cei care vor să-i strice imaginea. Zamfirne-a asigurat că nici vorbă de nemulţumire în rândul milionarilor lui Tiriac,ba chiar a fost aplaudat în picioare de către aceştia şi complimentat lafinalul recitalului. Mai mult decât atât, artistul s-a arătat şi mai deranjatde faptul că s-a făcut o comparaţie între el şi reprezentanţii muzicii depetrecere care au cântat cu o seară înainte, el fiind perdantul. “Nu ştiumotivul pentru care m-au denigrat pe mine, iar pe manelişti i-au ridicat în slăvi.La urma urmei, reprezentăm genuri total diferite şi o comparaţie între noi arfi prost plasată. S-au trezit unii să spună că Zamfir a dezamăgit lumea, iar lăutariii-au extaziat pe cei de acolo, lucru total neadevărat, cel puţin în ceea ce măpriveşte pe mine. Lumea a fost foarte bucuroasă să mă aibă în preajmă, m-auaplaudat şi m-au tratat ca pe artistul adevărat care sunt. Aici chiar nu e locde modestie, pentru că o planetă întreagă mă apreciază şi asta nu este nici ofabulaţie de-a mea. Să fim serioşi, n-au ajuns maneliştii să mă bată pe mine!Cine e Mexicanu? Un anonim pentru majoritatea! S-au dus ei acolo să cânte legaţila ochi… Aşa şi? Asta te face mai artist? Că nu înţeleg! Ce rost are să cântămlegaţi la mâini şi la picioare şi mai ştiu eu cum? Important este să ai ce arăta,cu ce-l impresiona pe cel care te ascultă, să-l emoţionezi, nu să faciscamatorii din astea. Dacă ar fi să o luăm aşa, eu n-am cântat niciodată dupănote, după partituri. Când sunt pe scenă, sunt doar eu cu naiul meu şi ne ştieo lume întreagă, de la împărăteasa Japoniei şi până la preşedinteleColumbiei!”, ne-a declarat maestrul Zamfir, primul muzician care a cântat întimpul Misei private a lui Papa Ioan Paul al II-lea.

“Nu puteam să cânt mai mult că nueram la Filarmonica din Berlin”

Motivul pentru care vânătorii lui Ţiriac s-ar fi supărat ar fi acela căZamfir a cântat mult prea puţin, doar trei piese. Naistul ne-a explicat că ainterpretat în faţa milionarilor vreme de jumătate de oră, pentru că aşa i-auspus organizatorii încă de la început: “Eu aş fi vrut să cânt cu orchestra vreo45 de minute, însă nu mi s-a permis nici una, nici alta. Nu era timp în programpentru atât de multe piese, aşa că a fost nevoie să scurtez. Oricum, nu eravorba despre un concert la Ateneu sau la Filarmonica din Berlin. Era vorba despreo masă unde trebuia să destind atmosferă, iar totul a ieşit minunat!”.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639237-02-16Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

SILE
09 Feb 2011

Chiar daca ar fi asa, not a proasta , o merita spec tatorii nu D-l Zamfir.Ch iar era o vorba urita pe vremuri: nu poti sa te cx xxi in gustul omului. O z i buna !

Adauga un comentariu

Random image