2019-01-24 00:29


Goran Bregovic vine la festivalul “Baro Foro”. Evenimentul are loc la Bucureşti, pe 30 septembrie

 |  17:27
Goran Bregovic vine la festivalul “Baro Foro”. Evenimentul are loc la Bucureşti, pe 30 septembrie

Răsfăţat de mulţi ani de publicul din România, Goran Bregovic revine la Bucureşti pe 30 septembrie, împreună cu Wedding and funeral Orchestra, fiind invitatul special al festivalului intercultural “Baro Foro”, care va avea loc la Arenele Romane.

Goran Bregovic, unul dintre cei mai cunoscuţi muzicieni din Balcani, este un chitarist şi compozitor originar din Sarajevo, Bosnia. Acesta s-a născut pe data de 22 martie 1950, într-o familie cu origini mixte: tatăl său croat şi mama de ginte sarba. După ce părinţii săi au divorţat, viitorul artist a rămas cu mama în Sarajevo. Cea mai mare parte din copilărie şi-a petrecut-o la Şcoala de Muzică, studiind vioară. Paradoxal, instituţia de învăţământ a decis să îl exmatriculeze, pentru "lipsa de talent". La scurt timp după excluderea lui din şcoală, mama să i-a cumpărat o chitară. La vârsta de şaisprezece ani a fost părăsit de cea care i-a dat viaţă, fiind îngrijit de câteva rude dornice să-l sprijine.

Goran a fost nevoit să-şi poarte singur de grijă încă din adolescenţă, când a început să cânte muzica populară într-un bar din oraşul Konjic. În 1971, Goran şi un alt artist aspirant, Zoran Redzia, au început să cânte într-o trupă numită "Jutro" (n.r. "Bună dimineaţa"). În această formulă, muzicianul a avut o mulţime de spectacole şi a început să guste succesul din plin. La 1 ianuarie 1974, trupa şi-a schimbat numele în "Bijelo Dugme" ("Butonul Alb"). În 1975, când se pregătea de carieră de profesor al ideologiei oficiale la aceea vreme, marxism-leninism, formaţia Bielo Dugme a câştigat popularitate în Iugoslavia. A renunţat la vocaţia de dascăl şi a devenit idolul tinerilor şi cel mai improtant star rock al ţării sale. S-a retras din Bielo Dugme în anii '90, având la activ 13 albume vândute în şase milioane de exemplare. După zece ani de muzică rock, Bregovic a renunţat la acest gen pentru a se dedica stilului care l-a făcut cunoscut în întreaga lume: o combinaţie de ritmuri tradiţionale balcanice, cu sonorităţi rock.

Biletele pentru festivalul “Baro Foro” se găsesc în format electronic si în reţeaua fizică www.iabilet.ro, în reţeaua fizică iabilet.ro, dar si in alte spatii dedicate evenimentului, la următoarele preţuri:

Biletele earlybird până pe 1 august au următoarele preţuri:

• Categoria A - 165 de lei CU LOC în tribună (doar 700 de bilete - Sectoarele K şi E)

• Categoria B - 99 de lei FĂRĂ LOC în fata scenei (doar 600 de bilete)

• Categoria C - 65 de lei cu loc pe scaun sau fără loc, în spatele Categoriei B, în Arenă

După 1 august , biletele costă 185 de lei Categoria A, 119 de lei Categoria B şi 75 de lei Categoria C, până pe 15 septembrie. După 15 septembrie, preţurile devin 200 de lei, 125, respectiv 100 de lei.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-07-18

TAGURI: goran bregovic, festival, baro foro, bucuresti, 30 septembrie
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...