2017-01-19 08:51

TIMP LIBER


Iris cântă în Club Jukebox

 |  14:17
Iris cântă în Club Jukebox

Iris şi Phoenix Entertainment vă invită să sărbătoriţi româneşte ziua îndrăgostiţilor de rock.În noaptea de Dragobete, trupa cântă cele mai cunoscute piese ale lor, care s-au întipărit în mintea fanilor din generaţii diferite. Biletele concertului se găsesc în reţeaua Eventim - librăriile Humanitas, Cărtureşti, Sala Palatului şi online pe eventim.ro.

Fondată în 1977, Iris este una din cele mai apreciate trupe de rock din România. În cei 35 de ani de carieră muzicală a primit numeroase premii şi a scos 18 albume. Din prima componenţă au făcut parte Nuţu Olteanu (chitară, vocal), Emil Lechinţeanu (chitară bas) şi Nelu Dumitrescu (baterie). Formaţia a trecut prin numeroase schimbări de formulă, cea mai reprezentativă fiind cea care a avut în componenţă cuplul de chitarişti Nuţu Olteanu - Adrian Ilie, avându-l ca solist vocal pe Cristian Minculescu. La mijlocul anilor ‘80, după desprinderea mai multor dizidenţe (Voltaj - 1982, Incognito - 1984), are loc cel mai spectaculos „transfer” din istoria rockului autohton, prin trecerea lui Nuţu Olteanu, Marti Popescu şi Dan Bittman la Holograf. Formula actuală a formaţiei îi include pe Valter Popa (chitară), Ion „Nelu” Dumitrescu (baterie), Doru „Boro” Borobeica (bas), Cristian Minculescu (voce). Ca invitat permanent apare Relu Marin (clape). Istoria formaţiei Iris se întinde pe o perioadă de peste trei decenii. Un concert important a avut loc în vara lui 1977 de la Sala Polivalentă, unde au cântat: Sfinx, Roşu şi Negru, Catena, Progresiv TM, FFN (Formaţia Fără Nume). La acest concert au cântat şi cei de la Iris, chiar dacă nu apăreau pe afiş. Totuşi cei 10.000 de spectatori au fost încântaţi de evoluţia lor, deşi nu se bucurau de succesul concurenţilor de la Holograf.

În luna martie 2009, solistul trupei, Cristi Minculescu a avut grave probleme de sănătate. Acesta a suferit o operaţie de transplant hepatic. Şeful Clinicii de Anestezie Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean Timiş, profesor doctor Dorel Săndesc, care a participat atunci la operaţia de transplant realizată în Germania, a spus că Minculescu avea un ficat cu o structură particulară în volum şi greutate, de aproximativ 20 de kilograme, polichistic.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-06-29

TAGURI: Iris, Club Jukebox, februarie, premii, albume, operatie, transplantComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image