2018-11-12 20:09


Marius Manole, un rol de excepţie în piesa “Masculin, feminin “

 |  16:33
Marius Manole, un rol de excepţie în piesa “Masculin, feminin “
Livia Lixandru

Marius Manole, în “Masculin, feminin“! “Masculin, feminin“ este un spectacol în care graniţele dintre sexe sunt încălcate, mai întâi cu seninătate, după care, cu tristeţe, după care, cu haz de necaz şi, în toate aceste situaţii, cu umor. Cam cât de puternică poate fi o iubire? La câte schimbări rezistă ea? Cât de radicale pot fi schimbările? “Masculin, feminin“ se joacă pe 27 iulie la Godot Café Teatru. Printre actori se numără Marius Manole, Andrei Aradits şi Teodora Stanciu.

“O comedie la care râsul e cu lacrimi de tristeţe... un spectacol despre iubire în toate genurile ei, adică masculin, feminin şi tot ce încape între acestea două. O piesă în care iubirea n-are nevoie de nimic ca să existe, nici măcar de buletin de identitate, nici măcar de data de naştere. "Nu trebuie neaparăt să ne naştem ca să ne iubim, deşi iubirea e singurul lucru pentru care merită să te naşti", este de părere  Lia Bugnar. La cea de-a nouăsprezecea ediţie a Galei UNITER, Marius Manole a fost nominalizat la categoria Cel mai bun actor în rol principal, pentru Ermolai Alexeevici Lopahin, din „Livada de vişini“, alături de Bogdan Zsolt (câştigătorul categoriei), pentru Ingmar Bergman din spectacolul „Strigăte şi şoapte“ şi Horaţiu Mălăele, pentru François din „Dineu cu proşti“.

Marius Marius Manole a obţinut în 2009 premiul FestCo, pentru rolul principal din spectacolul „Ioana şi focul“ de la Teatrul de Comedie (ex aequo Constantin Cojocaru pentru „Mansarda la Paris“). În 2007 i-a fost acordat, în cadrul aceleiaşi gale Premiul pentru Cel mai bun actor în rol secundar - Paul – “Stă să plouă”, Teatrul LUNI, “Green Hours” (ex aequo Silviu Biriş pentru „Sânziana şi Pepelea“). A obţinut şi Premiul pentru Tineri Creatori acordat de Ministerul Culturii şi Cultelor pentru Puck - “Visul unei nopţi de vară” de William Shakespeare, 2003, Premiul special la Festivalul de Teatru Contemporan Braşov pentru rolul Paulie din „Drept ca o linie“, 2002 şi Marele Premiu la Festivalul de Teatru Imagine, pentru acelaşi rol.

În anul 2006, Marius Manole a fost nominalizat la Premiile UNITER pentru cel mai bun actor în rol principal (Şarikov, “Tipograf Tipografovici” - “Inimă de câine” după Mihail Bulgakov, regia Yuriy Kordonskiy), alături de Victor Rebengiuc şi Marius Stănescu. De asemenea, în 2003 a fost nominalizat, tot în cadrul UNITER, pentru debut, cu rolul Paulie în specatcolul “Drept ca o linie”, de Luís Alfaro, în regia lui Radu Apostol.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-21

TAGURI: Marius, manole, masculine, feminine, rol, godot, café, teatru, iulie
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...