2018-11-14 18:04


"Matei copil miner" a obţinut Marele Premiu la Festivalul de la Pesaro

 |  14:47
"Matei copil miner" a obţinut Marele Premiu la Festivalul de la Pesaro

"Matei copil miner" în regia Alexandrei Gulea a câştigat Marele Premiu şi Premiul publicului tânăr la cea de a 49-a ediţie a Festivalului de la Pesaro, desfăşurat în perioada 24 - 30 iunie.

"Un film de debut, care face dovada unei priviri puternice şi libere, capabilă să cerceteze cu lejeritate şi profunzime raportul dintre spaţiul vital şi destine umane. O dramaturgie matură şi sensibilă", au fost argumentele juriului pentru decernarea Marelui Premiu "Lino Micciche"

Pelicula povesteşte viaţa unui copil din Valea Jiului, Matei (Alexandru Czuli), care trăieşte cu bunicul (Remus Mărginean), fost miner, într-un bloc din Uricani. Părinţii lui Matei au plecat în Italia în căutarea unui loc de muncă. După un conflict cu colegii la şcoală, în urma căruia este exmatriculat, Matei porneşte pe un drum iniţiatic, care îl aduce la Bucureşti. Filmul tematizează pierderea inocenţei copilăriei şi confruntarea lui Matei cu responsabilităţile şi provocările adolescenţei.

Produs de Thomas Ciulei, "Matei copil miner", este o coproducţie româno - germano - franceză între Europolis Film, Lüthje-Schneider-Hörl, La Vie est Belle, Ciulei Films, HFF München, sprijinită de Programul Media al Comunităţii Europene, Eurimages, Centrul Naţional al Cinematografiei, FFF Bayern, Fondation GAN pour la Cinema şi de SRTv.

Filmul va putea fi văzut în cinematografe în toamna acestui an, transmite Agerpres.

 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-01

GALERIE MEDIA


TAGURI: Matei, copil, miner, film, premiu
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...