2019-01-16 20:36


Organizatorii Rockstadt Extreme Fest pregătesc un show exploziv în inima României

 |  15:26
Organizatorii Rockstadt Extreme Fest pregătesc un show exploziv în inima României

Sonorităţi extreme între activităţi turistice şi culturale vor putea fi auzite la Rockstadt Extreme Fest, între 29 şi 31 august la Râşnov, la 15 km de municipiul Brașov. Trei nume grele ale scenei de metal vor ajunge în premieră în România: Gojira, Primordial şi Textures, a confirmat Dumitru Şohan de la Kompas Events, într-un interviu pentru ziarul PUTEREA, adăugând listei participanţilor legenda britanică de grind-death Napalm Death şi grupul grec Sepcitflesh, dar şi alte trupe tinere. La rândul său, Dan Zaharia de la Asociaţia Club Rockstadt, a anunţat că grupul francez, care este cap de afiş, pregăteşte un spectacolul impresionant.

Puterea: Ce v-a inspirat sa alegeţi Cetatea Râşnovului ca loc de desfăşurare a evenimentului?

Dumitru Şohan: Am optat pentru acest mic oraş medieval de inspiraţie germană din mai multe motive: poziţionarea în centrul ţării a contat foarte mult sub aspect strategic: ne-am gândit că aici vom reuşi să aducem spectatorii din toată ţara, mai ales că zona are şi remarcabil potenţial turistic. Râşnovul este de fapt o staţiune, în care oricine se poate refugia pentru o vacanţă plină de cultură, muzică şi istorie.

Dan Zaharia: În apropiere avem obiective turistice remarcabile: Castelul Bran, Peştera Valea Cetăţii, rezervaţia de urşi de la Zărneşti – obiective pe care cei care vin la festival vor beneficia de o reducere de 50%. Apoi, mai avem chiar simbolul oraşului, Cetatea Râşnov.

Puterea: Care a fost reacţia autoritaţilor locale la propunerea de organizare a evenimentului in cetate? Exista o colaborare strânsa sau întâmpinaţi opoziţie din partea acestora?

Dan Zaharia: Desigur, ne bucurăm de sprijin atât din partea Primăriei Râşnov, cât şi din partea unor parteneri regionali.

Puterea: Rockstadt Extreme Fest aduce câteva trupe care nu au mai fost in Romania. Ce aşteptări aveţi din partea fanilor scenei de metal extrem? Le-ati ghicit asteptarile?Anticipati ca vor fi receptivi?

Dumitru Şohan: Da, publicul este foarte receptiv, pentru că am studiat bine piaţa şi am ales nume ale rockului extrem pe care publicul din România le aştepta de multă vreme. Avem trei nume mari care vor ajunge în premieră în ţara noastră: Gojira, Primordial şi Textures. Acestora li se alătură veteranii de la Napalm Death, adevărate legende ale metalului extrem şi multe alte trupe mai tinere, dar foarte bine cotate.

Dan Zaharia: Gojira a fost desemnată cea mai bună trupă live în cadrul premiilor decernate de revista Metal Hammer – nume de referinţă din presa muzicală internaţională. Iar pe scena Rockstadt formaţia, care vara aceasta a fost prezentă pe afişul celor mai mari festivaluri europene, ajunge în premieră în Europa de est în postura de cap de afiş. Spectacolul francezilor va unul cu totul remarcabil.

Puterea: Ce înseamnă organizarea unui festival de muzica extrema la noi in tara? Cum au răspuns trupele la propunerea de a concerta in România?

Dumitru Şohan: România a intrat de câţiva ani buni în circuitul European al evenimentelor, muzicale şi nu numai. Artiştii s-au acomodat cu această destinaţie şi sunt receptivi la propunerile venite de aici, mai ales că peste tot s-a dus vorba despre publicul de la noi, care este extraordinar de receptiv şi îşi răsplăteşte cu generozitate artiştii preferaţi. Dar, ca să revin la întrebare, organizarea unui eveniment în general şi a unui festival, în special, însemnă multă muncă.  Cele 3 zile în care publicul uită de viaţa cotidiană şi se refugiază în muzică şi distracţie au în spate aproape pe un de muncă şi o echipă mereu “în priză”.

Puterea: Următoarea ediţie a Rockstadt Extreme Fest va avea loc tot la Râşnov? Ce nume mari plănuiţi sa aduceţi in viitor?

Organizatorii: Planificarea ediţiei următoare a început deja, însă este prea devreme facem dezvăluiri pe această temă. Avem mai întâi de dus la capăt ediţia din acest an.

Rockstadt Extreme Fest va avea loc în perioada 29 – 31 august la Râşnov, iar perimetrul festivalului va fi situat lângă baza olimpică de sărituri şi biatlon (Str Ion Luca Caragiale).

Cei care vor intra în perimetrul festivalului denumit Rockstadt Zone vor descoperi locul ideal pentru un week-end incendiar. Chiar în incinta festivalului va funcţiona un camping, spaţii pentru servit masa, puncte de comercializare a băuturilor alcoolice şi răcoritoare, standuri de merchendise şi alte surprize.  Spaţiul de campare va fi disponibil pentru toţi deţinătorii de bilet. Accesul în camping este permis în baza unui voucher de campare, care se obţine gratuit, prin completarea formularului disponibil pe site-ul oficial al festivalului: www.rockstadtextremefest.ro. În camping va exista un punct pentru asistenţă tehnică, la care se vor găsi şi uneltele necesare montării corturilor.

Iar pentru cei care nu deţin un cort personal, organizatorii oferă, în parteneriat cu Military Trend,  opţiunea închirierii unuia, chiar la faţa locului. În schimbul sumei de 15 lei/zi (45 lei pentru toată durata festivalului) cei care doresc să campeze vor primi în custodie un cort gata montat (pentru două persoane). Posesorii unui bilet sau abonament vor beneficia şi de o reducere de 50% la biletele de intrare pentru trei obiective, cu importantă semnificaţie turistică şi culturală: Castelul Bran, Peştera Valea Cetăţii şi Rezervaţia de urşi Liberaty.

Line-up-ul Rockstadt Extreme Fest este următorul:

Joi 29 august: TROOPER (România), GOTHIC  (România), ABIGAIL (România), ROADKILLSODA (România), DAYS OF CONFUSION (România), GOODBYE TO GRAVITY (România), NEGATIVE CORE PROJECT (România)

Vineri 30 august: GOJIRA (Franţa), NAPALM DEATH (Marea Britanie), DECAPITATED (Polonia), LAST HOPE (Bulgaria), CARACH ANGREN (Olanda), BUCOVINA (România), CODE RED (România), FALSE REALITY (România)

Sâmbătă 31 august: PRIMORDIAL (Irlanda), SEPTICFLESH (Grecia), TEXTURES (Olanda), KROW (Brazilia), INDIAN FALL (România), SPIRITUAL RAVISHMENT (România), ABNORMYNDEFFECT (Republica Moldova), DELIVER THE GOD (România)

Toate categoriile de biletele pentru Rockstadt Extreme Fest se găsesc în reţeaua BILETOO. Punctele de vânzare se află la Unirea Shopping Center (parter, intrarea de lângă McDonald’s), Librăriile Adevarul şi Eminescu, magazinele Flanco, Victoria, Muzica, Sala Palatului, Palatul Naţional al Copiilor. Cei ce doresc să comande online, o pot face de pe: Biletoo.ro, BLT.ro, MyTicket.ro, Eventim.ro, IaBilet.ro  şi Metalhead.ro/bilete. Copii cu vârsta sub 6 ani nu plătesc bilet de intrare. Peste această vârstă preţul biletului se plăteşte integral. Pentru mai multe informaţii vizitaţi: http://www.rockstadtextremefest.ro/ şi urmăriţi pagina de Facebook a evenimentului.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-30
Citeste si:
Deschidere culturală şi turistică la Rockstadt Extreme Fest
Napalm Death confirmă venirea la Rockstadt Extreme Fest
GOJIRA confirmă participarea la Rockstadt Extreme Fest
TEXTURES se pregăteşte pentru România. Rockstadt Extreme Fest se apropie
Gojira face istorie la Rockstadt Extreme Fest

TAGURI: Rockstadt, Extreme, show, festival, Râşnov, Gojira, Primordial, Napalm, Death, Sepcitflesh
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...