2018-10-23 02:08


Pârtiile sunt pregătite pentru sporturile de iarnă

 |  11:44
Pârtiile sunt pregătite pentru sporturile de iarnă

Amatorii de sporturi de iarnă primesc vești bune privitoare la starea pârtiilor: stațiunea Straja, în Valea Jiului este pregătită pentru schi, iar stratul de zăpadă este cuprins între 35 și 50 de centimetri.

"Se poate schia perfect pe partiile Constantinescu, Mutu, Canal, Lupu si Platoul Soarelui. Stratul de zapada este de circa 35 de centimetri la baza partiilor si urca pana la 50 de centimetri pe partia Mutu, aflata la o altitudine mai mare", a declarat, vineri, cabanierul Emil Parau.

Pentru a-si pregati cat mai bine partiile, administratorii au folosit si tunurile de zapada artificiala, astfel ca pe unele portiuni zapada batuta ajunge si la 40 de centimetri.

Toate instalatiile de transport pe cablu sunt functionale, mai putin telegondola care face legatura intre orasul Lupeni si statiunea Straja, estimandu-se ca aceasta va fi pornita din 16 decembrie.

Salvamontistii sunt deja prezenti la punctul de permanenta din Straja si se asteapta ca la acest sfarsit de saptamana numarul turistilor care vin la schi sa ajunga la aproape o mie de persoane.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-12-06

TAGURI: partii, sporturi de iarna, partia straja, schi
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...