2018-12-12 05:23


Pianista Ilinca Dumitrescu susţine recitalul “JEAN SIBELIUS – 150 de ani de la naştere”

 |  19:03
Pianista Ilinca Dumitrescu susţine recitalul “JEAN SIBELIUS – 150 de ani de la naştere”

Pe 4 noiembrie, începând cu ora 19.00, în Sala Mare a Ateneului Român, are loc recitalul “JEAN SIBELIUS – 150 de ani de la naştere”, susţinut de pianista Ilinca Dumitrescu (foto). Evenimentul este organizat de Filarmonica „George Enescu” în colaborare cu Ambasada Finlandei.

Pianista Ilinca Dumitrescu, „personalitate artistică de anvergură internaţională, posesoare a unei tehnici de înaltă clasă ce îi permite să abordeze toate stilurile, genurile, şcolile şi limbajele sonore, necunoscând graniţe între clasic şi romantic, modern şi contemporan, Ilinca Dumitrescu este tipul de artist complet”, după cum a declarat Viorel Cosma în: Lexiconul „Interpreţi din România”. În programul recitalului, pianista Ilinca Dumitrescu va interpreta 16 piese ale lui Jean Sibelius, Sonata op. 12, precum şi Poemul ,,Finlandia'' op.26 (ediţia pentru pian a compozitorului).

Nu este pentru prima oară când Ilinca Dumitrescu interpretează lucrări de compozitori finlandezi. De-a lungul anilor, pianista a inclus în recitalurile sale piese de J. Sibelius, S. Palmgren, J. Kokkonen, E. Rautavaara, U. Meriläinen ş.a., multe în primă audiţie românească. De asemenea, a interpretat lucrări finlandeze în cadrul Festivalului ,,Săptămâna Internaţională a Muzicii Noi'' de la Bucureşti. A fost director artistic al festivalului ,, Serile muzicii finlandeze'' (6 ediţii), la Muzeul Naţional ,,George Enescu'' din Bucureşti. A concertat de multe ori la Helsinki şi în alte oraşe din Finlanda, în prestigioase săli, cu un deosebit succes la public şi cu elogioase aprecieri din partea specialiştilor. A susţinut un recital la Hämeenlinna, celebrul muzeu memorial Jean Sibelius.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-04

TAGURI: Pianista, Ilinca Dumitrescu, recital, JEAN SIBELIUS
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...