2019-01-23 07:25


Povestea a trei exilați. Palme d Or pentru „Dheepan”

 |  17:43
Povestea a trei exilați. Palme d Or  pentru „Dheepan”

Premiul Palme d'Or la cea de-a 68-a ediție a Festivalului Internațional de Film de la Cannes a fost câștigat duminică seară de filmul „Dheepan“, în regia francezului Jacques Audiard, o peliculă care urmărește viața în Franța a unor refugiați din Sri Lanka.

„Dheepan“ spune povestea a trei exilați, un fost combatant al Tigrilor Tamili (Dheepan), o tânără femeie și o fetiță de 9 ani, care fug de război din țara lor, trecând împreună drept o familie. Deși nici unul dintre ei nu vorbește franceza, Dheepan reușește să își găsească de lucru ca paznic într-un oraș violent din suburbiile Parisului, controlat de dealeri și de bande organizate.

Jacques Audiard („Un prophete“ - 2009) și „De rouille et d'os“ - 2012), a mai fost recompensat la Cannes cu Premiul pentru Cel mai bun scenariu pentru „Un héros tres discret“ în 1996 și cu Marele Premiu în 2009, pentru „Un prophete“.

Marele Premiu la această ediție a Festivalului Internațional de Film de la Cannes i-a revenit peliculei „Son of Saul“, în regia lui Laszlo Nemes, un film șoc despre Shoah, în timp ce Premiul Juriului i-a fost acordat filmului „The Lobster“, semnat de Yorgos Lanthimos, o fabulă tulburătoare despre singurătate, relații de cuplu și dragoste. În acest an, competiția oficială a Festivalului de Film de la Cannes i-a avut drept președinți ai juriului pe frații Joel și Ethan Coen și a inclus 19 lungmetraje. Lista celor mai importanți laureați la cea de-a 68-a ediție a Festivalului Internațional de Film de la Cannes:

Palme d'Or: „Dheepan“, de Jacques Audiard

Marele Premiu: „Son of Saul“, în regia lui Laszlo Nemes

Premiul Juriului: „The Lobster“, semnat de Yorgos Lanthimos

Premiul pentru regie: Hou Hsiao-Hsien pentru „The Assasin“

Premiul pentru interpretare feminină: Rooney Mara („Carol“) și Emmanuelle Bercot („Mon Roi“)

Premiul pentru interpretare masculină: Vincent Lindon, „La loi du marché“

Premiul pentru scenariu: Michel Franco pentru „Chronic“

Camera d'Or: „La Tierra y la Sombra“, de Cesar Augusto Acevedo Palme d'Or pentru scurtmetraj: „Waves '98“, de Ely Dagher.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-25

TAGURI: palme, d'or, cannes, film,
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...