2019-03-19 10:13


Premiile César 2017: care sunt filmele nominalizate

 |  18:40
Premiile César 2017: care sunt filmele nominalizate

Pe 24 februarie vor fi decernate cele mai prestigioase trofee din cinematografia franceză, lungmetrajele "Elle", în regia lui în Paul Verhoeven, un thriller despre viol, cu Isabelle Huppert, dar şi comedia suprarealistă "Ma Loute", în regia lui Bruno Dumont, figurand printre peliculele nominalizate la premiul César pentru cel mai bun film.

Lungmetrajul "Elle", în regia lui Paul Verhoeven, a câştigat trofeul Globul de Aur pentru "cel mai bun film străin" la cea de-a 74-a gală a premiilor Globul de Aur. De asemenea, Isabelle Huppert a primit o nominalizare şi la Premiile Oscar 2017 pentru rolul din "Elle". În thriller-ul "Elle", Huppert interpretează rolul lui Michèle, o femeie de carieră ce pare indestructibilă. Şefă a unei companii de jocuri video, ea pare să se comporte la fel de distant şi de crud şi în viaţa sa personală, nu doar în cea profesională. Faptul că este atacată în propria casă îi schimbă viaţa pentru totdeauna. Când îl găseşte pe bărbatul care a asaltat-o, amândoi sunt atraşi într-un joc curios şi incitant – un joc cu reguli care poate degenera în orice moment.

Scenele bulversante din comedia neagră "Ma Loute", film ce a figurat anul trecut şi în competiţia de la Cannes, în regia copilului teribil al cinematografiei franceze, Bruno Dumont (faimos pentru P’tit Quinquin şi L’Humanité), i-au făcut pe jurnaliştii francezi să remarce: „E o poveste Romeo şi Julieta la canibali şi consangvini”, titrează Le Monde, apreciind umorul şi stilul unic al lui Dumont. În centrul filmului de epocă, o devoratoare poveste de dragoste între Ma Loute, fiul unei familii de pescari, şi Billie, fiica unor burghezi bogaţi şi decadenţi. Distribuţia e unul dintre atuuri: Juliette Binoche, Fabrice Luchini, Valeria Bruni Tedeschi, Jean-Luc Vincent şi Raph.

Printre celelalte lungmetraje nominalizate la aceeaşi categorie se remarcă "Mal de pierres / From the Land of the Moon" (r. Nicole Garcia), cu Marion Cotillard şi Louis Garrel pe afiş, care vorbeşte despre pasiuni interzise. Cotillard joacă rolul unei tinere căreia părinţii i-au ales soţul şi care se încăpăţânează să-şi trăiască visul de a găsi iubirea adevărată într-o epocă în care acest lucru e considerat scandalos. Sau semn de nebunie.

Lungmetrajele "Divines", "Frantz", "Les Innocentes" şi "Victoria" completează categoria "cel mai bun film".

În categoria "cel mai bun film străin" figurează filmul "Bacalaureat" în regia românului Cristian Mungiu, despre care s-a scris în The Guardian că este „un studiu de observaţie de 5 stele despre compromisul birocratic din România, realizat cu minuţiozitate şi subtilitate”. Lungmetrajul, care îi are în rolurile principale pe Adrian Titieni şi Maria Drăguş, spune povestea unui doctor dintr-un mic oraş de provincie care trebuie să decidă care e cea mai bună cale de urmat pentru copilul lui în contextul societăţii româneşti de astăzi. Din distribuţia filmului fac parte şi actorii Vlad Ivanov, Lia Bugnar, Rareş Andrici, şi Tudor Smoleanu, scrie Mediafax.

Totodată, lungmetrajul "Toni Erdmann", produs de românca Ada Solomon şi filmat la Bucureşti, a fost nominalizat la categoria "cel mai bun film străin" la Premiile César 2017, după ce a primit o nominalizare şi la Premiile Oscar 2017.

Alt film nominalizat la această categorie este "I, Daniel Blake", în regia lui Ken Loach, care a obţinut în 2016 distincţia Palme d'Or la Festivalul de Film de la Cannes. 

Judith Chemla (Une Vie) Marion Cotillard (Mal de pierres), Virginie Efira (Victoria), Marina Foïs (Irréprochable), Isabelle Huppert (Elle), Sidse Babett Knudsen (La fille de Brest), şi Soko (La danseuse) sunt artistele nominalizate la premiul César pentru cea mai bună actriţă.

La categoria "cel mai bun actor" au fost nominalizaţi François Cluzet (Médecin de campagne), Pierre Deladonchamps (Le fils de Pierre), Nicolas Duchauvelle (Je ne suis pas un salaud), Fabrice Luchini (Ma Loute), Pierre Niney (Frantz), Omar Sy (Chocolat), Gaspard Ulliel (Juste la fin du monde).

Bertrand Bonello (Nocturama), Olivier Assayas (Personal Shopper), Bruno Dumont (Ma Loute), Paul Verhoeven (Elle), Houda Benyamina (Divines), Mia Hansen-Love (L’Avenir), Katell Quillévéré (Réparer les vivants) şi Alain Guiraudie (Rester vertical) au fost nominalizaţi la categoria "cel mai bun regizor".

La gala de decernare a premiilor César de pe 20 februarie, actorul francez Jean-Paul Belmondo, în vârstă de 83 de ani, va fi recompensat cu un trofeu onorific pentru întreaga carieră.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-01-25

TAGURI: premii, cesar, 2017, filme nominalizate
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...