2018-11-18 07:57


Show la Festivalul Peninsula 2013! “Luna Amară” se pregăteşte pentru o seară incendiară

 |  15:39
Show la Festivalul Peninsula 2013! “Luna Amară” se pregăteşte pentru o seară incendiară
Livia Lixandru

“Luna Amară” va concerta în cadrul FestivaluluiPeninsula, pe 19 iulie, la Cluj-Napoca. Trupa “Luna Amară” este cea mai complexă şi mai controversată apariţie muzicală a scenei rock româneşti din anii 2000 încoace. Cenzurată din cauza opiniilor politice tranşante, cu un clip pe tv atunci când încă nu exista un album, prezentă la toate festivalurile importante, o noutate absolută prin integrarea sunetului de trompetă într-un sound alternative, “Luna Amară” şi-a format un public al său, un public care vrea să înţeleagă mai mult, care vrea să se implice mai mult.

“Luna Amară” a început în 1999, însă abia în 2004 a apărut albumul de debut “Asfalt” (Rebel Music/ Roton). În acelaşi an trupa apărea pe prima pagină a mai multor cotidiene naţionale, datorită unor probleme de cenzură ivite la Cluj, Bacău şi Alba-Iulia, dar şi datorită unei interpretări pline de semnificaţii politice la Stufstock Vama Veche, în direct la TVR1. De la debutul discografic şi până în prezent, “Luna Amară” a cântat în deschiderea formaţiilor “Faith No More”, “HIM”, “Apocalyptica”, “Amorphis”, “Paradise Lost”, “Clawfinger”, “Toy Dolls”, construindu-şi experienţa necesară abordării unor astfel de concerte. Şi-a făcut debutul internaţional la Festivalul de la Sziget, în 2005. A cântat în Germania, Olanda, Franţa, Ungaria, Bulgaria, Turcia şi Republica Moldova.

Al doilea album, “Loc Lipsă” (Roton/ R.U.L.), a beneficiat de cel mai lung turneu de cluburi din istoria rock-ului românesc, cu peste 35 de date pe parcursul a doar trei luni. În 2009, formaţia “Luna Amară” a lansat un nou album, “Don't let your dreams fall asleep”, susţinut de un turneu de promovare în 18 oraşe. În 2010, după o primă jumătate de an plină de concerte, formaţia are onoarea de a deschide ultima zi a Sonisphere/Tuborg Green Fest România, urcând pe aceeaşi scenă cu “Anathema”, “Stone Sour”, “Alice In Chains” şi “Rammstein”. 2011 începe cu lucrul la noul album, “Pietre în alb”, lansat în toamna aceluiaşi an. Nick Fagadar începe, de asemenea, lucrul la un material solo.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-17

TAGURI: luna, amara, festivalul, peninsula, 2013, seara, incendiara, 18, iulie
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...