2018-12-14 12:07


“The Cut”, de vineri în cinematografe. Filmul prezintă un subiect extrem de sensibil: genocidul armenilor

 |  12:01
“The Cut”, de vineri în cinematografe. Filmul prezintă un subiect extrem de sensibil: genocidul armenilor

“The Cut / Tăietura”, cel mai recent film în regia lui Fatih Akin, cu Tahar Rahim în rolul principal (Un prophète), spune povestea unui supravieţuitor al genocidului armenilor de la începutul secolului XX, care porneşte în căutarea fetiţelor sale dispărute în timpul masacrului. Filmul poate fi urmărit începând de vineri la cinematografele din ţară.

“The Cut / Tăietura” a participat în Competiţia oficială a Festivalului Internaţional de Film de la Veneţia, 2014. Este a treia parte dintr-o trilogie în care regizorul german cu rădăcini turce abordează trei teme: dragostea, moartea şi diavolul. Primul din trilogie a fost “Head-On / Gegen die Wand” (2004), iar al doilea “The Edge of Heaven / Auf der anderen seite” (2007).

După ce, în primele două filme din trilogie, Fatih Akin a explorat patria în care s-a născut el, Germania (“Head-On / Gegen die Wand”) şi, ulterior, patria părinţilor săi, Turcia (“The Edge of Heaven / Auf der anderen seite”), cu acest al treilea film (“The Cut / Tăietura”), regizorul care se declară “un cetăţean european” plonjează pe un teren extrem de sensibil pentru turci: genocidul armenilor din 1915-1917.

Acţiunea lungmetrajului se petrece în Mardin (oraş din sud-estul Turciei - n.red.), 1915. Într-o noapte, autorităţile turce execută o razie şi îi arestează pe toţi bărbaţii armeni din oraş, inclusiv pe tânărul fierar Nazaret Manoogian (rol interpretat de actorul Tahar Rahim). După câţiva ani, reuşind să supravieţuiască ororilor genocidului, tânărul află că cele două fiice ale sale încă trăiesc. El devine obsedat de ideea de a le găsi. Căutarea îl poartă de la deşerturile Mesopotamiei, prin Havana (Cuba), până în preeriile din North Dakota (America). În această odisee a sa, Nazaret întâlneşte o varietate întreagă de oameni: personaje angelice şi suflete mari, dar şi genul diabolic, însuşi încarnarea diavolului.

Cu o durată de mai bine de două ore, filmul va avea premiera în România vineri, şi este distribuit de Independenţa Film.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-07

TAGURI: film, cut, taietura, cinema, premiera, romania, poveste, turcia, genocid
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...